Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balık tezgahlarında çinekop bereketi

Palamut bereketiyle başlayan 2016-2017 balık av sezonu, balıkçılar ve tüketicilerin yüzünü güldürürken, tezgahlarda çinekop bolluğu yaşanmaya başladı.Geçen sene hava şartlarından dolayı hamsi ve palamut dışındaki balıkların fiyatı...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balık tezgahlarında çinekop bereketi
Palamut bereketiyle başlayan 2016-2017 balık av sezonu, balıkçılar ve tüketicilerin yüzünü güldürürken, tezgahlarda çinekop bolluğu yaşanmaya başladı.
Geçen sene hava şartlarından dolayı hamsi ve palamut dışındaki balıkların fiyatı düşmezken, bu yıl bereket yaşanıyor. Yaklaşık 1 aydır palamut bolluğu yaşanan balık tezgahları, son günlerde çinekopla şenlendi. Kilosu 10 ila 15 lira arasında olan çinekop, denizlerimizde bol miktarda görülüyor. Mevsimi itibariyle sarıkanat, çinekop ve lüfer balıklarının tezgahlarda bol olması gerekirken, lüferin hala yüksek fiyatlarla satılması dikkati çekiyor. Çinekopun büyüğü olan lüfer, denizlerimizde az miktarda yakalandığı için kilosu 50 liradan satılıyor.
Edremitli balıkçı Adem İzlendi, bu haftalarda balık sevenlerin dolaplarına çinekop ve sarıkanat stoklaması gerektiğini söyleyerek, “Palamut artık bitti ve yerini çinekop, sarıkanat ve lüfere bıraktı. Şu günlerde stoklarınızı çinakop ve sarıkanat ile yapabilirsiniz. Bizler günlük taze balık satıyoruz. Her bütçeye uygun balık var tezgahlarımızda. Balıkları görmeden karar vermeyin. Çinekop 10-15 lira, lüferler hala pahalı. Balıklar boy boydur ve fiyatları da ona göredir. Yalnız hepsi tazedir. Çinekopun ardından hamsi gelecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.