Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlığın hedefi kaliteli süt

Türkiye’nin ilk ve tek canlı hayvan fuarı özelliğini taşıyan Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı, Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde devam ediyor.Kuşadası’ndaki canlı hayvan fuarına katılan ve sektör temsilcileriyle bir araya gelen Gıda...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin ilk ve tek canlı hayvan fuarı özelliğini taşıyan Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı, Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde devam ediyor.
Kuşadası’ndaki canlı hayvan fuarına katılan ve sektör temsilcileriyle bir araya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, fuarın gördüğü ilgi nedeniyle "Bakanlık olarak mutluyuz" diyerek, "Aydın’ı biliyoruz, Kuşadası’nı biliyoruz. Üstelik şunu da biliyoruz, Anadolu EXPO yalnızca 3 yılda bu seviyeye geldi ve içeriği her yıl ivmeli şekilde arttı. Bu zihniyetle giderse ilerleyen yıllarda Anadolu EXPO, sektörün zirvesindeki Hannover Fuarı gibi bir marka olacaktır. Beklentilerimiz bu yönde" ifadelerini kullandı.
Hayvancılık ve süt sektöründe bakanlığın bir “istişare” ortamı oluşturduğunu, tüm temsilcilerle her an ve her durumda görüşmelerin yapılabildiği bir ortamda çalışıldığını ifade eden Demirok, “Türkiye 12 yıl önce 12 milyon ton süt üretimi yapıyordu, bugün ise 18,6 milyon ton süt üretiyoruz. Ancak artık miktar olayı bitti. Sütün miktarıyla ilgimiz bundan sonra kalmadı. Dünyanın süt politikası süt üretmek değil kaliteli süt üretmek” diye konuştu.
Küresel kayıtlarda Türkiye’nin 18.5 milyon ton süt üretiminin 16.8 milyon ton olarak görüldüğünü ifade eden Demirok, “Artık bizim kaliteli süt üretmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Dünyada 80 milyon ton civarında üretilen sığır etinin yalnızca yüzde 10’unun ticarete konu olduğunu ve bunun da son 10 yıldır değişmediğini ancak dünya nüfusunun aynı dönemde 1 milyar kişi artmasıyla, ete olan talebin de arttığını belirten Demirok, hayvancılık sektöründe de sütteki gibi benzer bir üretim modelini benimsediklerini söyledi.
Bu arada, 45 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuara yurt içi ve yurt dışından gelen alıcılar gelerek görüşmelerini sürdürüyor. Fuar kapsamında 4. Ulusal Süt Zirvesi Süt Zirvesi ile süt sektöründeki yenilikler ele alınıyor.
İlgi gören canlı hayan fuarı renkli görüntülere de sahne oluyor. Bölgenin birbirinden nitelikli büyükbaş ve küçükbaş ırkları boy gösterirken, açık artırma ise heyecanlı dakikalara neden olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.