Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakandan Bursa’nın dönüşümüne destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki makamında bir araya geldi. Altepe, Bakan Özhaseki’ye Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakandan Bursa’nın dönüşümüne destek
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki makamında bir araya geldi. Altepe, Bakan Özhaseki’ye Bursa’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatarak, kentte kaliteli dönüşümün süreceğini belirtti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi. Bakan Özhaseki ile Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki makamında görüşen Başkan Altepe, Bursa’nın değerlerinden bahsetti. Recep Altepe, yeni belediye binasının da Bursa’ya, Büyükşehir Belediyesi tarafından kazandırıldığını hatırlatarak, “Bursa’da güzel bir dönüşüm var. Kaliteli binalar, insanların güven duyduğu ortamları oluşturalım istiyoruz. Kentsel dönüşümün en yoğun yaşandığı illerden biri Bursa. Binlerce bina yenileniyor. Son düzenlemelerle birlikte ayrı bir sinerji ve hareket de geldi” dedi.
Başkan Altepe, kentsel dönüşüm ve emsal artışı uygulamalarına işaret ederek, “Bursa’da insanların güvenle içinde yaşadığı binalara hızla kavuşuyoruz. Bu sayede 20’nin üzerinde site de belediyemizden geçti. Hem bakanlığın hem de şehirlerin hedefleri doğrultusunda hızlı bir dönüşüm de sürecek” diye konuştu.
“Bursa gittikçe gelişip güzelleşiyor”
Bakan Mehmet Özhaseki ise Bursa’daki çalışmalarından dolayı Başkan Altepe’yi tebrik etti. Özhaseki, Bursa’nın son 30 yılını bildiğini ifade ederek, “Bursa, gittikçe gelişiyor ve güzelleşiyor. Bursa, müthiş avantajları olan bir şehir. Bu durum, dikkat edilmezse bazı tehlikeleri de içinde barındırıyor” şeklinde konuştu.
Bakan Özhaseki, Başkan Altepe’yi, Tarihi Kentler Birliği dönemlerinden beri tanıdığını söyleyerek, “Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı yaptığım dönemde, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin tarihi ve kültürel mirası kazandırma noktasında yaptığı çalışmaları takdirle izledim. Şimdi de aynı çalışmalar Büyükşehir’de devam ediyor. İyi bir belediyecilik örneği veriliyor, arkadaşlarımızla uyum içerisindeler. Bize düşen de burada belediye başkanlarımızı yardımcı olmak, problemlerini çözmek, elimizden geldiği kadar onların ne sıkıntısı varsa giderebilmek” diye konuştu.
“Yetki devri, Bursa’ya güven alametidir”
Bakan Özhaseki, günün gündeminin ‘kentsel dönüşüm’ olduğuna işaret ederek, “Kentsel dönüşüm bir zorunluluk, mecburiyet. Hayatlarımızı idame ettirebilmemiz için, çocuklarımızla emniyetli bir şekilde oturabilmemiz için çok binanın dönüşmesi gerekiyor. Bu alanda bina bazında yaptırılacak dönüşümlerle ilgili tek tek gelip uğraşmasını engellemek adına biz yetkiyi Büyükşehir Belediye Başkanımıza bıraktık. Bu bir güven alametidir. Hiçbir yerde kolay kolay yetkilerimizi devretmeyiz. Merkezi idare zaten yetkileri devir noktasında biraz daha hasisdir. Fakat biz burada, Bursa ilinde, güzel örnekler olduğu için arkadaşlarımızın daha hızlı yapacağını, daha emniyetli bir şekilde yapılacağına inandığımız için buradaki yetkilerimizi değerli başkanımıza devretmiş bulunuyoruz. İnşallah hızlı davranılır, inşallah depreme hazırlıklı olunur. İnşallah deprem gelmeden atıl hiçbir yapı kalmaz. Dileğimiz, temennimiz de bu. Bu vesileyle bir kez daha değerli başkanımıza kolay gelsin diyorum” açıklamasını yaptı.
AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın ile AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da hazır bulunduğu ziyaretin sonunda Altepe, Özhaseki’ye Bursa işi, el yapımı kılıç hediye etti. Özhaseki, Bursa Büyükşehir Belediyesi şeref defterini de imzaladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.