Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Zeybekci’den patates fiyatlarına müdahale açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, spekülasyon hissettikleri anda patates ithal etme yönünde müdahale edebileceklerini söyledi. Zeybekci, memleketi Denizli’nin Tavas ilçesi Sarıabat Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya gelerek, seçim çalışmalarına...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Zeybekci’den patates fiyatlarına müdahale açıklaması
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, spekülasyon hissettikleri anda patates ithal etme yönünde müdahale edebileceklerini söyledi. Zeybekci, memleketi Denizli’nin Tavas ilçesi Sarıabat Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya gelerek, seçim çalışmalarına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Zeybekci, CHP’nin eylemlerine konu olan patateste fiyat artışı konusunda değerlendirmede bulundu.

Bakanlık olarak 2014 yılında bazı tarım ürünlerinin fiyatlarının beklenenden fazla artması ile ilgili aldıkları tedbirler olduğunu belirten Zeybekci, “Bunların içinde bazı kuru bakliyat ve tarım gıdası ürünlerle ilgili bu tedbirlerimizi aldık. Yani ithalatın yönünü, yani aşırı artışların olduğu ve spekülasyonun da olduğunu hissettiğimiz anlarda ki bunlardan bir tanesi de şu anda patatestir, Tarım Bakanımız ile ve hükümetimizle bunları istişare ederiz. Gerekiyorsa eğer müdahaleyi yaparız. Türkiye’de her kim, ne şekilde olursa olsun Türk milletinin ekonomik menfaatlerini speküle ederse ve bunu manipüle ederse, bu spekülasyonu ve manipülasyonu onun ellerini yakacak şekilde ellerinde bırakırız. Bundan herkes emin olsun.” dedi. CHP’nin patates eylemine tepki gösteren Bakan Zeybekci, “Milletin iradesine, milletin oylarına projeleriyle talip olamamanın vermiş olduğu acziyet olarak görüyorum ben bunları.” diye konuştu.

‘SALDIRIDAN KİM FAYDALANACAK, BUNLARA BAKMAK GEREKİR’

HDP Genel Merkezi binasına yapılan silahlı saldırıya da değinen Zeybekci, bunu Türkiye’nin huzuruna, demokrasisine, yaklaşan seçim sürecine kasten yapılan bir saldırı olarak gördüğünü söyledi: “Demokrasiden rahatsız olanlar, milletin iradesinden rahatsız olanlar böyle şeyleri yapacaktır. Zaten beklediğimiz şeylerdir.”

Böyle suçların ve saldırıların olduğu ortamlarda bundan zarar görecek ve faydalanacak olanlara bakmak gerektiğini vurgulayan Bakan Zeybekci, “Bunları milletimizin o şaşmaz, o muhteşem terazisi, muhteşem vicdanı çok iyi şekilde değerlendirir ve tartar zaten. Bu oyunu oynayanlar, yani böyle siyasete, demokrasiye, hukuka, milletin iradesine silahı dahi meşru görerek bu saldırıyı yapanlar, bundan sonraki süreçte daha başka yöntemler de deneyecekler, bundan emin olun. Yalanla, iftirayla insanların aklını karıştırmayı, masum insanların onuruyla, şerefiyle, haysiyetiyle oynayacak diğer yöntemleri de deneyeceklerdir. Bunu ben dikkat etmemiz gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.