Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yıldız: Türkiye, Irak ile ilgili konulara nasıl kayıtsız kalabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak’ın petrol tedariki adına önemli bir ülke olduğunu dile getirerek, "Bu ortamda nasıl olur da Türkiye, Irak ile ilgili konulara kayıtsız kalabilir?" diye sordu.Yıldız, World Energy Outlook...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Yıldız: Türkiye, Irak ile ilgili konulara nasıl kayıtsız kalabilir
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak’ın petrol tedariki adına önemli bir ülke olduğunu dile getirerek, "Bu ortamda nasıl olur da Türkiye, Irak ile ilgili konulara kayıtsız kalabilir?" diye sordu.

Yıldız, World Energy Outlook 2014’ başlıklı raporun tanıtım toplantısından ayrılırken gazetecilerin Irak petrolü ile ilgili sorularını cevapladı. Türkiye’nin Bağdat ve Erbil ile irtibatlarına dair soruya Yıldız, şu karşılığı verdi:

"Irak 2040’a dek dünyanın petrol tedariki ile alakalı en önemli ülkelerinden birisi. 2040’a dek 14 milyon varil artış olacak. Bunun asgari 4 milyon varili Irak’ta olacak. Bu ortamda nasıl olur da Türkiye, Irak ile ilgili konulara kayıtsız kalabilir? Kim söylerse söylesin bu hakikati örtemez kapatamaz. Türkiye, doğru tercih yapmıştır. Bağdat ve Erbil ile irtibatlar bundan böyle güçlü olacak. Bağdat’ta bulunan meslektaşlarımla iyi, yararlı toplantılar yaptık. Bu Perşembe önemli bir toplantı da Ankara’da olacak. Irak Başbakanı da toplantıya gelecek. Bu konuları enine boyuna ele alacağız. Türkiye gelecek aylarda daha yeni firmalarla yeni anlaşmalar yapmaya açıktır. Bunu önemsiyoruz. Bizim Bağdat ile yapılan anlaşmalar, Erbil ile yapılan sözleşmeler çerçevesinde Irak ile enerji dış ticaretini arttırma hedefimiz var. Bu isabetlidir. Irak’ın istikrarsızlığı bizi ilgilendirir. Irak’ın istikrarı bizi ilgilendirir, Irak’ın normalleşmesine koyulacak katkı Türkiye tarafından en üst seviyeye çekilecektir, önemlidir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.