Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Yıldırım: “Filyos Projesi’nin İnşaatına Başlıyoruz”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Filyos Projesi’nin inşaatına başlanacağı müjdesini verdi.Avrupa Birliği fonları desteği ile Irmak-Karabük-Zonguldak tren ağının Zonguldak Tren Garı’ndaki açılış törenine...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 22:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 22:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Filyos Projesi’nin inşaatına başlanacağı müjdesini verdi.
Avrupa Birliği fonları desteği ile Irmak-Karabük-Zonguldak tren ağının Zonguldak Tren Garı’ndaki açılış törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Zonguldak’taki yatırımları değerlendirdi. 2003-2015 arasında Zonguldak’ta 155 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ifade eden Bakan Yıldırım, “2003 yılından bugüne kadar Zonguldak’a çok önemli hizmetler yaptık. Sadece Ulaştırma Bakanlığı olarak Zonguldak’a yaptığımız yol yatırımları 2 katrilyon 300 trilyon lira. 2002 öncesi Cumhuriyet tarihi boyunca 80 yılda Zonguldak’a yapılan bölünmüş yol miktarı 15 kilometre. Sadece şehrin girişi ve çıkışı. Biz 2003-2015 arası tamı tamına 155 km bölünmüş yol yaptık. Zonguldak çevre yolu, tüneller tüm hızıyla devam ediyor. Zonguldak’ta bu projeleri yaptık da işimiz bitmedi. Daha yapacak çok işimiz var. Devam eden projelerimiz var. Bunların tutarı 1 katrilyon 720 trilyon lira. Yapılanlar tamam, yapılacaklar da bu kadar. Bunu da önümüzdeki yıllarda inşallah yapacağız” dedi.
“DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANINI YAPIYORUZ”
Zonguldak Havalimanı’na ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Yıldırım, İstanbul’a dünyanın en büyük havalimanını yaptıklarını ifade etti. Yıldırım, “Zonguldak, yıllarca bu ülkenin emeğiyle, alın teriyle, kalkınmasıyla en büyük katkıyı sağlayan şehirdir. Zonguldak’ın bir havalimanı var. Yazın Almanya’dan gurbetçiler geliyor. Geçen sene 27 bin vatandaşımız doğrudan Zonguldak’a geldi ama bu yetmez. Bu havalimanından İstanbul’a, İzmir’e, Antalya’ya, Erzurum’a olmalı. Bunun için sizden de gayret bekliyorum. Biz dünyanın en büyük havalimanını boşuna mı yapıyoruz? 150 milyon kapasiteli havalimanı yapıyoruz. 2018 yılında açılıyor. O zaman istediğiniz kadar sefer koyun, ama onu bekleyecek değiliz. Daha önceden buralara iç hat seferlerinin yapılması için hep birlikte sizlerin desteği ile bu seferleri başlatacağız. Ama bu seferlerin dolu olması görevi sizin. Bunu unutmayın” şeklinde konuştu.
FİLYOS PROJESİ MÜJDESİ
Filyos Liman Projesi’nde mutlu güne gelindiğini belirten Yıldırım, “Marifet iltifata tabidir. Alıcısı olmayan mal metadır. Biz marifetimizi göstereceğiz. Ama siz de gereken katkıyı yapacaksınız. Filyos Liman Projesi’nde de nihayet o mutlu güne geldik. Bugün o müjdeyi de sizlere vermek istiyorum. Filyos Projesi’nin inşaatına başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu bölgede binlerce vatandaşımız iş güç sahibi olacak” dedi.
Avrupa Birliği temsilcisinin konuşmasının ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban da bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım ve beraberindekiler tren yolu ağının açılış kurdelesini kesti. Törende Bakan Bİnali Yıldırım’a çeşitli hediyeler takdim edildi. Yıldırım, törenin ardından Zonguldak’tan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.