Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci: "Yeni Pazarlar İçin Teşvik Paketleri Hazırlıyoruz"

Sanayicilerin taleplerini dinleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “İstikrar ve güven ortamını koruduğumuz sürece, birlik ve beraberlik içinde üstesinden gelemeyeceğimiz sorun, gerçekleştiremeyeceğimiz hedefin olmadığına inanıyorum”...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sanayicilerin taleplerini dinleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “İstikrar ve güven ortamını koruduğumuz sürece, birlik ve beraberlik içinde üstesinden gelemeyeceğimiz sorun, gerçekleştiremeyeceğimiz hedefin olmadığına inanıyorum” dedi.
Bakan Tüfenkci, İstanbul Sanayi Odası’nın Nisan ayı Meclis Toplantısı’na konuk oldu. Burada İSO Meclis üyelerine hitap eden Bakan Tüfenkci, dünyadaki daralmaya rağmen Türkiye’nin büyüme rakamlarının dikkat çektiğini kaydetti. İstikrar ve güven ortamı korunduğu sürece birlik ve beraberlik içinde üstesinden gelinemeyecek sorun, gerçekleştirilemeyecek hedef olmadığını anlatan Tüfenkci, sanayicilerden alternatif pazarlara yönelmelerini istedi.
"IRAK VE SURİYE YENİ PAZAR ARAYIŞINI ZORUNLU HALE GETİRDİ"
Yeni teşvik paketleri ile ihracatçının destekleneceğini kaydeden Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, “Dünyada daralmaya rağmen üretim çeşitliliğine giderek, yeni pazarlara uygun üretimler gerçekleştirerek dünyada büyümeye deva edeceğiz. Peki yeni pazarlarda nasıl uygun üretim yapacağız, rekabet edeceğiz. Yakında Ekonomi Bakanlığımız açıklar; yeni teşvik paketleriyle bu ülkelerde rekabet edebileceğiniz şartları oluşturma noktasında yeni teşviklerle sizleri destekleyeceğiz. Elbette biliyoruz; yakın zamana kadar ihracat yaptığımız piyasaların büyük bir kısmı sıkıntı içindeydi. Rusya’nın hem 24 Kasım’dan (2015) itibaren uçak kriziyle başlayan sıkıntısı, ama ondan da önce kendi içindeki ekonomik kriz nedeniyle her ay Rusya’ya karşı ihracatımız azalmaktaydı. İşte Irak piyasasındaki daralmalar, Suriye’deki iç karışıklıklar, bizlere yeni pazar arayışlarını zorunlu hale getirdi” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.