Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Tüfenkci, DEİK heyetini kabul etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, küçük işletmelerin ve KOBİ’lerin her türlü taşınırlarını rehin göstererek kredi alabilmesini kolaylaştıracak Ticari Taşınırların Rehnine İlişkin Kanun Tasarısı Taslağını Başbakanlığa...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, küçük işletmelerin ve KOBİ’lerin her türlü taşınırlarını rehin göstererek kredi alabilmesini kolaylaştıracak Ticari Taşınırların Rehnine İlişkin Kanun Tasarısı Taslağını Başbakanlığa sevk ettiklerini söyledi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki heyet ile Bakanlık Toplantı Salonunda bir araya geldi. Görüşmede iş adamları, sanayiciler ve konsey başkanlarından oluşan heyetin sektöre ilişkin önerilerini dinleyen Tüfenkci, Bakanlık faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Bakan Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak iç ticareti kontrol edip düzenlediklerini bunun yanı sıra gümrüklerdeki iş akışlarını hızlandırarak dış ticarete de destek verdiklerini belirterek, iç ticarette yatırım ortamının iyileştirilmesi, özellikle küçük işletmelerin ve KOBİ’lerin finansmana erişimi konusunda yeni enstrümanlar geliştirdiklerini kaydetti.
"Ticari Taşınırların Rehnine İlişkin Kanun Tasarısı Taslağı Başbakanlığa sevk edildi"
Ticari Taşınırların Rehnine İlişkin Kanun Tasarısı Taslağını hazırladıklarını da bildiren Bakan Tüfenkci, söz konusu kanun tasarısı ile, KOBİ’lerin her türlü taşınırlarını rehin göstererek finansmana daha kolay erişebileceğine işaret etti. Tüfenkci, şunları kaydetti:
"Avrupa’da sıkça kullanılan ancak Türkiye’de olmayan bir uygulamaydı. Bankalar Birliği ile de görüşüyoruz, onların da görüşleri doğrultusunda küçük işletmelerin ve KOBİ’lerin ticari taşınırlarını teminat gösterebilmesi uygulamasını getiriyoruz. Kredi ihtiyacı olduğunda bankalar, ev, arsa gibi gayrimenkul getirilmesini istiyorlar. Bu durumda olan küçük işletmelerimiz artık makinelerini da kredi teminatı olarak gösterebilecek. Türkiye’de makinelerin sicili olmadığı için bankalar teminat olarak makineleri kabul etmiyordu. Yalnızca makineler değil, hammadde, patent, buluş, yarı mamul ve mamul stoklar, yetişmemiş mahsuller, işletmenin sermayesi ile kıymetli evrak, fon ve bunun gibi şeyler de teminat olarak gösterebilecek. Bu çalışmamızı Başbakanlığa sevk ettik."
"Türkiye’yi büyük firmaların dağıtım üssü haline getirebiliriz"
Türkiye’nin lojistik bir üs olması gerektiğini vurgulayan Tüfenkci, "Türkiye’yi büyük firmaların dağıtım üssü haline getirebiliriz. Lojistik üs kurulması konusunda çalışıyoruz. İhtiyaç olan her alanda düzenleme konusunda gayretkar olacağız. Biz bazı hedefleri koyuyorsak sizinle birlikte koyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Bakan Tüfenkci, tüm kararları sektörle içi içe almaya özen gösterdiklerine dikkati çekerek, "Tüm bakanlıklar sizlere ve bu millete hizmet için kurulmuş bakanlıklardır. Bizler sizlerin önünü tıkayan değil önünü açan kuruluşlar olmak zorundayız. Bizler bürokratik engelleri kaldırma noktasında insiyatif almalıyız. 8 aylık süre içerisinde ben bu şiar üzerinden hareket etmeye çalıştım" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.