Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özlü’den, 2016 Mayıs Ayı Sanayi Üretim Endeksi açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "2016 yılı Mayıs ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 artmıştır. Arındırılmamış endekste ise artış yüzde 7 olarak gerçekleşmiştir....

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "2016 yılı Mayıs ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 artmıştır. Arındırılmamış endekste ise artış yüzde 7 olarak gerçekleşmiştir. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,6 artmıştır. Sanayi üretimindeki artış, Mayıs ayında piyasa beklentilerinin de üstünde gerçekleşmiştir" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, 2016 yılı Mayıs ayına ait Sanayi Üretim Endeksine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2016 yılı Mayıs ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 arttığını belirten Bakan Özlü, "Arındırılmamış endekste ise artış yüzde 7 olarak gerçekleşmiştir. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,6 artmıştır. Sanayi üretimindeki artış, Mayıs ayında piyasa beklentilerinin de üstünde gerçekleşmiştir. Böylelikle Nisan ayında biraz hız kesen sanayi üretimi, Mayıs ayında güçlü şekilde büyümüş, hatta bir önceki ayda yaşanan yavaşlamayı da telafi etmiştir. Nisan ayına dönük sanayi üretimi değerlendirmemizde de belirttiğimiz gibi sanayi üretiminin Mayıs ayı itibariyle büyüyeceğini bekliyorduk. Nitekim kapasite kullanımındaki artışlar, iç tüketime dönük veriler ve kredi oranlarındaki artışlar, mayıs ayı itibariyle sanayi üretimindeki artışı işaret ediyordu" açıklamasında bulundu.
"Ülke büyümesinde yatırımların daha fazla pay alması, büyümenin orta ve uzun vadedeki sıhhat ve kalitesini de artıracaktır"
Sanayi üretimindeki eğilimin, ülke büyümesinin sanayinin öncülüğünde gerçekleşeceğini, büyümenin yönünün ve şiddetinin sanayi üretimi tarafından belirleneceğini gösterdiğini kaydeden Bakan Özlü, "Alt kalemleri incelediğimizde, özellikle yatırım malı üretimindeki artış sevindiricidir. Zira yatırım malı üretimindeki artış, ekonomiye olan güvenin artmaya başladığının da somut bir göstergesidir. Ülke büyümesinde yatırımların daha fazla pay alması, büyümenin orta ve uzun vadedeki sıhhat ve kalitesini de artıracaktır. Yatırım ortamını iyileştirmek ve yatırımcının karşılaştığı zorlukları aşmak amacıyla vergisel düzenlemelerden destek ve teşvik uygulamalarına kadar açıkladığımız eylemleri teker teker hayata geçiriyoruz. Bir başka deyişle, Türkiye’de yatırım yapmak isteyen, üretim yapmak isteyenlerin önüne turkuaz halı seriyoruz. Sayın Başbakanımızın bayram öncesinde açıkladığı ekonomik müjdeler, ülkemizde üretim yapan kesimler için de önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde, sanayi yatırımlarını artırmak amacıyla attığımız adımlar ve Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi sonucu hizmetler sektöründeki canlanma da, sanayi üretimi üzerinde olumlu yönde etkili olacaktır" ifadelerinin kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.