Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özlü ve Arslan Bilişim Zirvesi’ne katıldı

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Bilişim Zirvesi, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. İki gün sürecek olan zirvenin açılışına Başbakan Binali Yıldırım, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Bilişim Zirvesi, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. İki gün sürecek olan zirvenin açılışına Başbakan Binali Yıldırım, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.
Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Bilişim Zirvesi, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. İki gün sürecek olan zirvenin açılışına Başbakan Binali Yıldırım, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. İş, siyaset ve bilişim sektörü ile profesyonellerini ‘Dijital Evrim ve Endüstri 4.0’ ana teması ‘Kaçış Yok’ konusuyla bir araya getiren zirvenin açılış konuşmasını yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye için üç ana konuda çalıştıklarını belirtti. Özlü, “Birincisi bilim merkezi Türkiye; Türkiye’nin bilim merkezi olması için gayet sarf ediyoruz. İkincisi teknoloji üssü bir Türkiye istiyoruz hayal ediyoruz. Üçüncüsü ileri sanayi ülkesi bir Türkiye istiyoruz. Üç ana eksende faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu çerçeve de batı da Sanayi Devrimi 4.0 denilen Japonların süper toplum 5.0 dedikleri sanayinin modernizasyonu konularının hazırlık çalışmamızı tamamladık. Bu konuda Türkiye’deki sanayilerin temsilcileri olan Türkiye odalar ve borsalar birliği, MÜSİAD, TÜSİAD, YASED, TİM ile birlikte bir platform oluşturduk. Bu platformda Türkiye’deki dördüncü sanayi devrimi faaliyetlerini gerçekleştirmek için protokol yaptık. Bunu yakında inşallah imzalayacağız. Bu kurumlarla birlikte Türkiye’deki sanayi devrimi 4.o faaliyetlerini birlikte yürüteceğiz” dedi.
Ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, zirvenin Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek “Ülkemizin ve insanımızın geleceği için hayırlı olsun. Sektörümüz önemli sektörü bilen herkesin gıpta ile baktığı bizimde gururla yaşadığımız bir süreç 2003 yılından beri aldığımız mesafe kat ettiğimiz yol bu yoldaki başarılar herkesin takdirini kazanıyor. Ancak biliyoruz ki bu sektörün önemi bu sektörün geleceği bunlarla yetinmeyip ileriye doğru adımlar atmalıyız gerektiğini ortaya koyuyor. Bugün elektronik sektöründe faaliyet gösteren işletme sayısının 622’ye yine sektördeki yetkilendirme sayısının bin 9’a çıkmış olması. Yine yurt dışı internet çıkış kapasitemizin 2003’de 20 GB’ dan bugün 300 kat artarak 6 bin GB çıkması her halde takdire şayan olsa gerek. 2023 için öngörüler için ir rakam paylaşmak istiyorum. Örneğin, 5G abone sayısının 550 milyona, 4,5G abone sayısının 4 milyar 600 milyona, 3G abone sayısının 2 milyar 200 milyona yükseleceğini düşünüyoruz. Bugün itibariyle dünyada kullanılan cep telefonlarının Yüzde 56’sı akıllı telefon olduğunu. Bugün itibariyle satılan telefonların yüzde 80’ninin akıllı telefon olduğunu biliyoruz. Dünyada akıllı telefon kullanan insan sayısının bu yılın sonunda yaklaşık 4 milyara varacağını 2023’de 7 milyara ulaşacağını bekliyoruz” diye konuştu.
“Böyle olunca önümüzdeki 7 yıl içerisinde veri trafiğinin dünyada akıllı telefonlarla birlikte 10 kattan fazla artacağını bekliyoruz” diyen Arslan sözlerine şöyle devam etti: “ Hal böyle olunca özellikle mobil veri trafiği de 50 kattan fazla artacağını bekliyoruz. Sırada sosyal paylaşım siteleri var ki burada artık rakamlar buradaki rakamlar akıl almaz boyutlara gidiyor. Fiber alt yapıyla ilgili saygıdeğer başbakanımız bize bir talimatı vardı. Bugüne kadar 88 bin kilo metrelik alt yapıyı 278 bine çıkardık. Bu sektör dünyanın ve ülkemizin geleceğini milletimizin refahını değiştirebilecek bir sektör. Bu sektör çok büyük ve hızlı bir şekilde ilerleyen bir sektör. O yüzden bu katılımı şöyle algıyoruz bütün paydaşlar olarak ister kamu ister özel sektör içindeki paydaşlar olarak evet dünden bugüne bir başarımız var ancak yarına bunu katlayarak taşımamız lazım. Bunu katlayarak taşımamız içinde arkadaşlarımızı dünyayı an takip edip dünyayla eş zamanlı bu sektörü büyütmemiz lazım. Biz bunu böyle bir talimat olarak algılıyoruz Bu sektörün önemli paydaşları bizle size teşekkür ediyoruz. İyi ki bu sektöre sahip çıkıyorsunuz”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.