Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özlü Otomotiv Test Merkezinin açılışına katıldı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Türkiye Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) 3 laboratuvardan oluşan Otomotiv Test Merkezinin açılış törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, "Türkiye’de...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Türkiye Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) 3 laboratuvardan oluşan Otomotiv Test Merkezinin açılış törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, "Türkiye’de sanayi sektörünün lokomotifi otomotiv sektörüdür" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Türkiye Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Otomotiv Test Merkezinin açılış törenine katıldı. Törene Bakan Özlü’nün yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçarslan, AK Parti Kocaeli milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Kocaeli Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, TAYSAD Başkanı Alper Kanca, TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, Marka Genel Sekreteri Mustafa Ayhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende TOSB’nin tanıtım filminin gösteriminin ardından TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından söz alan Bakan Özlü, "Bakanlık olarak, çalışmalarımızın en temel hedefi, ülkemizin daha yüksek katma değerli bir üretim yapısına geçmesidir. Bu hedefimize katkı verecek olan bu tür projeleri, bu açıdan büyük bir takdir ve heyecanla karşılıyoruz. Türkiye’de ekonomik büyümenin temel itici gücü sanayi sektörüdür. Sanayi sektörünün lokomotifi ise otomotiv sektörüdür. Otomotiv sektörü, birçok farklı gösterge açısından ülkemizin en önde gelen sektörüdür. Otomotivde, hem ana sanayide hem de yan sanayide, oldukça başarılı bir üretim yapıyoruz. Dünya araç üretiminde 16’ncı sırada, AB’de ise 6’ncı sırada yer alıyoruz" dedi.

"Bu test merkezinin bu açıdan sektöre büyük güç katacağına inanıyorum"
Yan sanayi üretim kalitesinden ve çeşitliliğinden memnun olduklarını söyleyen Bakan Dr. Faruk Özlü, "Elbette daha büyük başarıları da gerçekleştirebiliriz. Burada üç hedefe dikkat çekmek istiyorum. Birincisi ürün çeşitliliğimizi daha da artırmaktır. İkinci hedefimiz ise Ar-Ge ve tasarım yoluyla katma değeri artırmak olmalıdır. Otomotiv yan sanayinde üçüncü hedefimiz ise yeni nesil teknolojilere ve özellikle Sanayi 4.0 dönemine en iyi şekilde hazırlanmaktır. Değerli konuklar, bugün açılışını yaptığımız bu test merkezi, zikrettiğim bu üç hedef için de önem taşıyor. Firmalarımızın hem mevcut ürünlerini geliştirmeleri hem de yeni ürün ve teknolojiler geliştirmeleri için, test ve laboratuvar altyapısı büyük önem taşıyor. Bu test merkezinin bu açıdan sektöre büyük güç katacağına inanıyorum" diye konuştu.

"Türkiye, orta ve uzun vadede ekonomisini büyütmeye devam edecektir"
Son olarak sanayicilere seslenen Bakan Özlü, "Türkiye, güçlü bir ekonomiye sahiptir, aynı zamanda ciddi, bilgili ve sorumlu bir ekonomi yönetimine sahiptir. Bugün konjonktürel bir sürecin içinden geçiyoruz. Bu süreç, kısa bir süre içinde normale dönecektir. Türkiye, orta ve uzun vadede ekonomisini büyütmeye devam edecektir. Sizler, yatırımlarınıza, üretiminize, Ar-Ge, tasarım ve markalaşma gibi konulara odaklanmaya devam edin. Böyle bir test merkezinin açılması, bizi her zaman mutlu ederdi. Ancak bu test merkezin böyle bir dönemde açılıyor olması, ayrı bir sevinç ve ümit kaynağıdır. Çünkü bu açılış, sanayicilerimizin meseleyi doğru anladığını, gündemini doğru belirlediğini de ispatlamaktadır. Bu vesileyle, açılışını yaptığımız test merkezinin, TOSB için, sanayilerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların arından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’ye Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi tarafından günün anısına hediye takdim edildi. Bakan Özlü, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Otomotiv Test Merkezinin açılış kurdelesini kesilerek tesiste incelemelerde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.