Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Özlü, 2016 Yılı İlk Çeyrek Büyüme Verisini Değerlendirdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin, 2016 yılının ilk çeyreğindeki 4,8 büyüme oranıyla dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer aldığını söyledi.Bakan Özlü, 2016 yılı ilk çeyrek büyüme verisini değerlendirdi....

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin, 2016 yılının ilk çeyreğindeki 4,8 büyüme oranıyla dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer aldığını söyledi.
Bakan Özlü, 2016 yılı ilk çeyrek büyüme verisini değerlendirdi. Türkiye ekonomisinin, sanayi öncülüğünde büyümeye devam ettiğini vurgulayan Özlü, "Türkiye, 2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyümüştür. Böylelikle geçen yılın son çeyreğinde başladığı yüksek büyüme trendini bu çeyrekte de sürdürmüştür" ifadesini kullandı.
"Türkiye bu büyüme oranıyla dünyada en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer almıştır" diyen Bakan Özlü şunları kaydetti:
"Çevre ülkelerde yaşanan problemler ve dünyadaki finansal belirsizliklere rağmen Türkiye hem kendi coğrafyasındaki ülkelerden hem de AB ortalamasından çok daha iyi bir performans sergilemiştir. Büyümenin sürükleyicisi, öngörülerimiz dahilinde yüzde 5,9 büyüyen sanayi üretimi olmuştur. Dünya ülkelerinin hala düşük büyüme sorunu yaşadığı bir dönemde yakaladığımız oran sanayicilerimizin öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz bir başarıdır.
Türkiye sanayisi bir yandan nicelik olarak büyürken bir yandan da daha katma değerli ürünler üreterek nitelik olarak büyümektedir. Avrupa Birliği’ne artan ihracatımız bu süreci daha da hızlandıracaktır. Dünya ekonomilerinin yaşadığı sorunlara rağmen, Türkiye’nin bu denli güçlü büyümesi, ne kadar yüksek bir potansiyele sahip olduğunu göstermektedir. Türkiye, sahip olduğu güven ve istikrarla, hem büyümesini hızlandırmaya hem de büyümenin kalitesini artırmaya devam edecektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.