Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işık: İhracatta kilogram değeri yüksek ürünlere ağırlık vermeliyiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kilogram değeri yüksek ürünlere ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi Bakan Işık, Bursa’da Tekstil Sektörü Çalıştayı’na katıldı. Abdulkadir Konukoğlu ve Zeki Zorlu gibi tekstil duayeni...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Işık: İhracatta kilogram değeri yüksek ürünlere ağırlık vermeliyiz
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kilogram değeri yüksek ürünlere ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi

Bakan Işık, Bursa’da Tekstil Sektörü Çalıştayı’na katıldı. Abdulkadir Konukoğlu ve Zeki Zorlu gibi tekstil duayeni işadamlarının da katıldığı çalıştayda bir konuşma yapan Bakan Işık, yeni dönemde daha dinamik, esnek, verimli ve rekabet gücü yüksek üretim prosesleri geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmasında ekonominin rekabet gücünün artırılması gerektiğine işaret eden Bakan Fikri Işık şöyle konuştu: "Bu yeni dönemde daha dinamik, esnek, verimli ve rekabet gücü yüksek üretim prosesleri geliştirmeliyiz. Ekonomimizin rekabet gücünü geliştirecek, yerli sanayimizi güçlendirecek ve kalkınmada sürdürülebilirliği sağlayacak yeni bir vizyon oluşturmalıyız. Biz bunun için 3 Y’nin yani ‘yerli, yenilikçi ve yeşil’ üretim anlayışının vazgeçilmez olduğunu her fırsatta vurguluyoruz. Yerli üretimle sanayimizi geliştirmek, inovatif bir anlayışla ürün çeşitliliğini ve niteliğini artırmak ve üretirken de çevreyi korumak istiyoruz.”

İhracatta kilogram değeri yüksek ürünlere ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çeken Işık, şöyle devam etti: “Kilogram değeri 1,5 dolarlık ürünler yerine ortalama 4 - 4,5 dolar civarındaki ürünleri üretmek ve geliştirmek zorundayız. Rekabet, 10 liralık tişörtü marka ve tasarımla 100 liraya satabilmek alanında yaşanıyor. Tekstil sektöründeyiz ve tekstil sektöründe ortalama kilogram ihracat fiyatımız 10 doların altında, şu anda 600 dolar kilogram fiyatı olan kumaş üreten firmalarımız var. Nasıl üretiyor? Ar-Ge ve inovasyon sonucu. Bunu yakaladığımız zaman Türkiye’nin önü açık. Bugüne kadar tekstil sektörü düşük teknolojili bir sektör gelişmiş ülkeler tekstil sektöründen çekiliyor, biz de çekilelim anlayışı kesinlikle doğru bir anlayış değil. Elbette tekstil sektöründe yapmamız gereken işler var. Tekstil bizim en güçlü sektörümüz. Tekstilden vazgeçmek diye bir lüksümüz olamaz. Yapmamız gereken daha yüksek katma değeri olacak ürün anlayışını hayata geçirmek. Bu da Ar-Ge ve inovasyondan geçiyor. Tekstil sektörünü masaya yatıracağız. İçinde bulunduğu sorunları birlikte değerlendireceğiz. Önerilerinizi alacağız her birini tek tek takip edip sonuçlandıracağız. Konuşulan konular imkanlar ölçüsünde sonuçlandırılmış olacak.”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.