Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Işık: Faizlerin yatırımcının önünden kalkması en önemli arzumuz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, faizlerin yatırımcının önünde engel olmaktan çıkmasının Bakanlık olarak en önem verdikleri konu olduğunu söyledi. Bakan Işık, bu noktada Merkez Bankası’nın gerekli adımları daha cesaretle...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Işık: Faizlerin yatırımcının önünden kalkması en önemli arzumuz
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, faizlerin yatırımcının önünde engel olmaktan çıkmasının Bakanlık olarak en önem verdikleri konu olduğunu söyledi. Bakan Işık, bu noktada Merkez Bankası’nın gerekli adımları daha cesaretle atacağına inandıklarını söyledi.

Bakan Fikri Işık, TOBB 10. Akreditasyon Sertifika Töreni'ne katıldı. Açılış konuşmasını yapan Bakan Işık, Türkiye’nin önünde güzel fırsatların olduğunu belirterek, "Elbette bazı tehditler olsa bile biz her tehdidi fırsata dönüştürmeye başarmış bir milletiz. Bugün bu petrol fiyatlarının düşmesi Türkiye için önemli bir fırsat olacak. Cari açık gittikçe azalıyor. Önümüzdeki dönemde bu azalma devam edecek. Enflasyonda ciddi bir düşüş bekliyoruz. Bütün bunlar faiz indirimi beklentimizi arttırıyor. Artık faizlerinde yatırımcımızın önünde engel olmaktan çıkması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak en önemli arzumuz. Bu noktada Merkez Bankası’nın da gerekli adımları daha cesaretle atacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bakanlık ve Hükümet olarak üretimde 3 temel önceliklerinin olduğunu belirten Işık, bunların yerli, yenilikçi ve yeşil üretim olduğunu söyledi. Bunlardan birinin de yerli malı uygulaması olduğunu belirten Işık, yerli malı uygulamasını teknolojik ürünlerde mecbur hale getirdiklerini ifade etti. Bu uygulamada yerlilik oranı hesaplama yöntemini Bakanlık olarak belirlediklerini ve bu yöntemi tüm odalara gönderdiklerini söyleyen Işık, "Şimdi bu odalarımız bu yönteme göre kendisine yapılan başvuruları inceliyor ve eğer yüzde 50’nin üzerinde yerlilik oranı varsa, 'bu ürün yerli malıdır' diye belgeyi veriyor. Şu ana kadar 509 tane yerli malı belgesi verildi. İnanıyorum ki bu her geçen gün daha da artacak." diye konuştu.

SANAYİ SİCİLİNİ YAPTIRAN KAYITLI İŞLETME SAYISI 140 BİN OLACAK

Türkiye’de sanayi sicili konusunda eksikliklerin olduğunu belirten Işık, bununla ilgili düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Işık, "10 kişinin altında çalışan mikro işletmelerde kapasite raporunu beyana tabi tuttuk ve ondan sonra bir sicil affı getirdik. Bugün itibariyle 70 bin olan sanayi siciline başvurmuş işletme sayısı şu ana kadar 116 bin 308’e çıktı. 26 bin kayıtla devam ediyor. Yani önümüzdeki bir ay içerisinde sanayi sicilini yaptıran kayıtlı işletme sayısı 140 bine ulaşacak." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.