Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Faruk Özlü, demir - çelik üreticilerinin sorunlarını dinledi

Demir-çelik üreticileriyle toplantıda bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sektörün sorunlarını dinledi. Demir-çelik üreticilerinin her zaman yanında olduklarını belirten Özlü, "Sanayinin en büyük alt yapısı...

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Demir-çelik üreticileriyle toplantıda bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sektörün sorunlarını dinledi. Demir-çelik üreticilerinin her zaman yanında olduklarını belirten Özlü, "Sanayinin en büyük alt yapısı demir çelik sektörü" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda demir- çelik üreticileri ile bir araya geldi. Sektörün sorunlarının görüşüldüğü toplantı basına kapalı gerçekleştirildi. Toplantıda Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Temsilcileri, Bakan Özlü’ye "Kalitesiz ürün ithalatının engellenmesi, Çevre katkı payı uygulamasının kaldırılması, Elektrik enerjisi maliyetlerinin düşürülmesi Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu (AKÇT) Serbest Ticaret Anlaşması’nın revize edilmesi, Dahilde işleme rejimi mevduatının amacı dışında kullanılmasının önüne geçilmesi, Türkiye’nin planladığı serbest ticaret anlaşmalarıyla ilgili konulardaki taleplerini ilettiler, Türkiye Demir Çelik ve Demir Dışı Metaller Sektörü 2017-2021 Stratejisi Belgesi ve Eylem planı hazırlanırken sorunlarının çözümünün de eylem planına dahil edilmesi talebinde bulundular.
"Sanayinin en büyük alt yapısı demir çelik sektörü"
Bakan Özlü, toplantı sonrası Global Metalurji sektörünün en önemli etkinliklerinden olan ANKIROS 2016- 13’üncü Uluslararası Demir-Çelik ve Döküm Ürünleri İhtisas Fuarı’nı ziyaret eden Bakan Özlü, burada stantlarda incelemelerde bulundu. Sanayinin en büyük alt yapısının demir- çelik sektörü olduğunu ifade eden Bakan Faruk Özlü, “Demir çelik sektörünün bu fuarı biliyorsunuz uzun zamandır yapılıyor. Biz de Sanayi Bakanlığı olarak bu fuarı destekliyoruz. Bu amaçla burada bulunuyoruz” dedi. Düzenlenen toplantıda demir- çelik üreticilerinin sorunlarını dinlediklerini belirten Özlü,” onlarla görüştük, biz görüşlerimizi söyledik. Gelecek günlerde daha kapsamlı toplantı yapacağız. Diğer Bakanlarımızın da katılacağı toplantılar olacak" ifadelerini kullandı.
"Bu yıl 30 milyon ton üzerinde bir rakamla bu seneyi kapatacağımızı öngörüyorum"
Demir- çelik sektörünün geçen yıla oranla olumlu gelişmeler kat ettiğini belirten Türkiye Çelik üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, "Demir çelik sektörü bu işi dampingli üreten ülkelerin baskısı altında. Bütün bunlara rağmen hükumetimiz çok ciddi şekilde sorunlarımızı dinliyor. Sektörümüzün bütün üreticileri de bu aktörlere karşı mücadelesini veriyor. Biz yılmadan yatırımlarımıza, üretimlerimize devam ediyoruz. Bu yıl geçen seneye göre çok daha iyi bir noktadayız. Bu yıl 30 milyon ton üzerinde bir rakamla seneyi kapatacağımızı ön görüyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.