Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Fakıbaba’dan Rusya’nın domates ithalatı açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç’in, Türkiye’den domates ithal edilebileceğini açıklamasına ilişkin, "Bu konu, iki bölgenin lideri Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Putin ile gerçekleştirilecek görüşmeler neticesinde çözülecektir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2017 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2017 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç’in, Türkiye’den domates ithal edilebileceğini açıklamasına ilişkin, "Bu konu, iki bölgenin lideri Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Putin ile gerçekleştirilecek görüşmeler neticesinde çözülecektir" dedi.

CerModern Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen, FAO Türkiye Gıda ve Tarım Ortaklık Programı İkinci Dönem Tanıtım Toplantısı’na katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Fakıbaba, Rusya’nın Türkiye’den domates ithalatı konusu ve Kurban bayramında dişi hayvan kesimi ve et fiyatları konusunda açıklamalarda bulundu.

"Üreticimizin de tüketicimizin de mutlu olacağı bir hazırlık içerisindeyiz"

Bakan Fakıbaba, kurban fiyatlarında bir artış olup olmayacağına ilişkin sorulara, "Şu artacak, şu eksilecek demiyoruz. Biz her zaman çok çalışacağız, çok şeffaf olacağız. Üreticimizin de, tüketicimizin de, esnafımızın da mutlu olacağı bir hazırlık içerisindeyiz. Hak verilmesi gerekir ki ben 5 günlük bakanım, bu işler için mutlaka projeler üretilecektir. Geldiğim günden beri inanın neler yapılabilir konusunda çok çalışıyoruz. Biz hem halkımızın yanındayız, hem de esnafımızın ve üreticimizin. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bana talimatı açık ve şeffaf olacaksın ve hem üreticiyi hem de tüketiciyi en iyi şekilde koruyacaksın" şeklinde yanıt verdi.

"Erdoğan ve Putin’in görüşmeleri neticesinde bu konu çözülecektir"

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’den kısıtlı hacimlerde domates ithalatının söz konusu olabileceğini belirterek, sos ve meyve suyu gibi ürünlerin yapımında kullanılmak üzere düşük hacimlerde domates ithal edilebileceğini söylemişti. Bu açıklamaya ilişkin son çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Fakıbaba, az önce Rusya Tarım Bakan Yardımcısıyla görüştüğünü ifade ederek, bu bölgenin iki önemli lideri Sayın Erdoğan ve Putin ile görüşmeler kapsamında bu işin çözüleceğini ve bu konuda yetkinin kendisinde olmadığını belirtti.

"Analık özelliğini yitirmiş dişiler kesilebilecek"

Bakan Fakıbaba son olarak, kurban pazarlarında dişi hayvan kesilmemesi durumunda et fiyatlarının artması ve Bulgaristan’dan küçükbaş hayvan ithalatına ilişkin soruyu şu şekilde yanıtladı:

"Biz analık özelliğini kaybetmiş olan dişi hayvan kesimine hiç bir zaman karşı olmadık. Ana olan hayvanların kesimini elimizden geldiği kadar önlemeye çalışıyoruz. Türkiye hayvancılıkta ve tarımda dışarıdan hayvan veya tarım ürünleri ithal etmemiz bir tarım bakanı olarak beni üzmektedir. Bu kapsamda acil tedbirler alınacak. Bayramlık kurbanlıktan tutun, bayram sonrası ve orta vadede ve uzun vadede programlar yapacağız. Bu programlarla inanıyorum ki Türkiye kısa sürede kendi kendine yetebilen ve işsizliğini tarımla düşüren bir ülke konumuna gelecektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.