Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: İnşaat, Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 100 ülkede 7 bin civarında proje gerçekleştirdiğini söyledi. Eroğlu, “TMB, ülkemizin gurur kaynağıdır. İnşaat sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 100 ülkede 7 bin civarında proje gerçekleştirdiğini söyledi. Eroğlu, “TMB, ülkemizin gurur kaynağıdır. İnşaat sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri ve kalkınmada çok büyük payı var.” dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği 31. Olağan Genel Kurulu’na katılan Eroğlu, Türkiye’nin yıldızının parlak olduğunu ifade ederek, “Bu süreçte bir takım sancılar olabilir. Bu sancıların sebebi ise Türkiye’nin yükselişini istemeyenlerden kaynaklanıyor. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat ve kişi başı 25 bin dolar milli geliri hedefliyoruz. Kendimize büyük hedefler koymak zorundayız. Rotası olmayan geminin ulaşacağı bir liman yoktur. Hedefi olmayan milletler ise tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur.” diye konuştu.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

İnşaat sektörünün Türkiye’nin lokomotifi olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti: ‘’Dünyadaki 250 büyük firma içinde 38 Türk firması var. Gerçekten gurur kaynağımız. Dünyanın her yerinde 100 ülkeden fazla 7 binden fazla projeye imza attınız. Bu konuda bizlerin de sizlere yardımcı olması lazım, bunun farkındayım. Orman ve Su işleri Bakanı olarak bir problem olduğu zaman bütün müteahhitlere gerekli bir referans mektubu yazılmasında, ilgili muhatabın aranmasına kadar her türlü gayreti sarf ediyorum. Çünkü bizler bir noktada sizlere yardım etmekle mükellefiz. Bu konuda size her türlü desteği vermeye hazırız.’’

15 MİLYAR DOLARLIK DOĞALGAZ İTHALATINDAN TASARRUF ETTİK

En büyük yatırımcı kuruluşlardan biri olan DSİ’nin bakanlığına bağlı olduğunu belirten Veysel Eroğlu “268’i baraj olmak üzere bin 763 yeni tesisi tamamlayarak milletimizin hizmetine sunduk. DSİ’yi en fazla yatırım yapan kurumlardan biri haline getirdik. Son 11 yılda 20 milyon dekar araziyi suya kavuşturarak, toplam sulanan alanı 60 milyon dekara ulaştırdık. İlk defa modern içme suyu arıtma tesislerini kurduk. Türkiye'de sürekli ve güvenilir elektriğin sigortası olan HES’lerde elektrik üretimini 26 milyar kilovat saatten 79 milyar kilovat saate çıkarttık. Enerji üretimimizi 3 katına çıkararak, 15 milyar dolarlık doğalgaz ithalatından tasarruf ettik. HES’ler konusunda dünya, potansiyelinin yüzde 100’üne yakınını kullanıyor. Biz ise yüzde 46 seviyesindeyiz. Bu oranı artırmak için çabalıyoruz.” ifadelerini kullandı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.