Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Ergün: İmalat sanayinin büyümeye katkısı devam edecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2013 Ekim ayında imalat sanayi kapasite kullanım oranının artmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Nihat Ergün, "Bu durum, imalat sanayi sektörünün büyümeye olan katkısının artarak devam...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2013 Ekim ayında imalat sanayi kapasite kullanım oranının artmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Nihat Ergün, "Bu durum, imalat sanayi sektörünün büyümeye olan katkısının artarak devam edeceğinin de bir işaretidir. Kuşku yok Türkiye ekonomisi, çok ciddi potansiyelleri bünyesinde barındırmaktadır. Tüm makro ekonomik dengelerini oturtmuştur."dedi.


2013 Ekim ayı kapasite kullanım oranı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ergün, rakamların artışını olumlu karşıladı. Ergün, imalat sanayinde kapasite kullanım oranının 2012 ortalamalarının üzerinde seyretmeye devam ettiğini, Ekim ayında da önemli bir artış elde ettiğini vurguladı. 2011 Kasım ayından bu yana en büyük kapasite kullanım oranının yakalandığını aktardı.


Ergün, kapasite kullanımında senenin son çeyreğine iyi bir başlangıç yapıldığını belirtirken, şunları ifade etti:

"Bu rakam, imalat sanayi sektörünün büyümeye olan katkısının artarak devam edeceğinin de bir işaretidir. Türkiye ekonomisi çok ciddi potansiyelleri bünyesinde barındırmaktadır. Öncelikle tüm makro ekonomik dengelerini oturtmuştur. Birçok Avrupa ülkesinin yakalamak bir yana yaklaşamadığı Maastricht kriterlerini, biz uzun zamandır sürekli yakalıyoruz. Kurban Bayramı’ndan hemen önce açıkladığımız Orta Vadeli Program, Türkiye’deki güven ve istikrar ortamının en iyi ifadelerinden birisidir. Zira birçok gelişmiş ülkenin önümüzdeki birkaç ayı dahi öngöremediği bir ortamda, biz önümüzdeki 3 yılın hedeflerini kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşabilecek bir durumdayız. Ekim ayı Kapasite Kullanım Oranı, Orta Vadeli Program’da 2013 yılı için belirlediğimiz hedeflere rahatlıkla ulaşabileceğimizi de göstermektedir."

"İMALAT SANAYİYE AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ"

Türkiye’de imalat sanayinin büyümenin ana dinamiği olduğuna temas eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, imalat sanayinin, toplam ihracatın yüzde 94’ünü karşıladığı gibi tüm sektörleri ayağa kaldırdığını kaydetti. Nihat Ergün, bu yönü ile imalat sanayinin öne çıktığını aktardı; "Orta ve uzun vadede orta gelirli ülkeler arasından sıyrılıp yüksek gelirli ülkeler arasına geçmemizde sanayimizin kilit rol oynayacağını biliyoruz. Sanayicimizin bu amaçla hem daha çok üretmeli hem de ürettiği ürünlerin katma değeri yüksek olmalıdır. Mutluluk veren nokta şudur ki hem bakanlık olarak biz hem de sanayicilerimiz bu vizyona sahiptir.” diye konuştu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.