Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Ergün: Hurda araçlarla ilgili vergi teşviki yok

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araçlarla ilgili herhangi bir vergi teşvikinin söz konusu olmadığını belirterek, “20 yaş üstü araçların artık trafikte seyretmesi çok doğru bir şey değil. Teknolojiler çok değişti,...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araçlarla ilgili herhangi bir vergi teşvikinin söz konusu olmadığını belirterek, “20 yaş üstü araçların artık trafikte seyretmesi çok doğru bir şey değil. Teknolojiler çok değişti, yollar çok değişti.” dedi. Ergün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Gaziantep Şubesi’nin açılışına katıldı.

Burada gazetecilerin sorusu üzerine hurda araçlarla teşvik olup olmayacağıyla ilgili bilgi veren Bakan Ergün, şunları söyledi: “Bir çalışma var. Bu çalışma içerisinde herhangi bir vergi teşviki yok. Buradaki amaç şudur: Yaşı dolmuş, trafiği aksatan araçları trafikten çekmek. Bunun için daha önce bir uygulama yaptık. Bu uygulama ağır tonajlı araçlar, kamyonlar ve otobüsler için yapıldı. Şimdi de otomobillerle ilgili nasıl bir çerçeve oluşturabiliriz diye çalışıyoruz. Kişinin aracını almak, onun bedelini ödemek, eğer yeni bir araç alacaksa, Türkiye’de üretilen araçlardan almak şartıyla uygun kredi mekanizması oluşturabilmek üzerinde çalışıyoruz. Yoksa vergi indirimi söz konusu değil, hiç de olmadı böyle bir çalışmamız. Nasıl olduysa bazı arkadaşlarımız soruyu bu şekilde sordukları için bazı bakan arkadaşlarımız, özellikle vergi konusunda hassas olan bakan arkadaşlarımız, ‘Ayrı bir vergi indirimi yok.’ diyorlar haklı olarak. Başka bir çerçevede devam eden bir çalışma. İnşallah 2014’te sonuçlandıracağız, o zaman size ilan ederiz.”

Arabaların yaş aralığıya ilgili değerlendirmede de bulunan Ergün, şunları kaydetti: “Değişik alternatifler var; 16 olsun diyen arkadaşlar var, 20 olsun diyen arkadaşlar var ama o civarda bir noktada seyreder. Yani 20 yaş üstü araçların artık trafikte seyretmesi çok doğru bir şey değil. Teknolojiler çok değişti. Yollar çok değişti. Gerçekten kullanan için de trafiğin genel akışı için de önemli sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Çevre açısından da çok önemli olumsuzlukların devam ettiğini görüyoruz. Bunları bir bütün halinde değerlendiriyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.