Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Elitaş EXPO’da

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla kapılarını açan EXPO 2016 Antalya’da Katar ve Hindistan bahçelerini gezerek, kaleidexpo poz verdi.Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, ihracat rakamlarının açıklanmasının ardından...

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla kapılarını açan EXPO 2016 Antalya’da Katar ve Hindistan bahçelerini gezerek, kaleidexpo poz verdi.
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, ihracat rakamlarının açıklanmasının ardından beraberindeki Antalya Valisi Muammer Türker ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte EXPO 2016 sergi alanını gezdi. EXPO 2016’nın söz sahibi kuruluşlarından AIPH ile TİM’in bahçelerinin açılışını gerçekleştiren Bakan Elitaş, TİM bahçesinde yer alan aynalı kaleidexpo önünde basın mensuplarının ricası üzerine poz verirken renkli görüntüler oluştu. Hindistan bahçesindeki hediyelik eşyaları da inceleyen Elitaş, ardından "Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği EXPO Antalya Yeşil Vaha" adlı bahçenin de açılış kurdelasını kesti. Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu’ndan bahçeyle ilgili bilgi alan Elitaş, kendisi adına dikilen zeytin ağacına toprak atıp, can suyunu verdi.
Elitaş, ardından Katar ve Hindistan’ın aralarında olduğu ülke bahçelerini ziyaret etti. Katar bahçesinde ziyaret edilen kahvenin tarifini alan Bakan Elitaş, Hindistan bahçesinde ise kaval benzeri üflemeli çalgıyı denedi.
EXPO 2016’ya her ortamda görüştükleri ülkelerin ekonomi bakanlarını davet ettiklerini kaydeden Bakan Elitaş, “Bu davetler haklı davetlerdi. EXPO’da çok güzel bir noktaya geldik. Bunda Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın hakkını vermeliyiz. Çok güzel bir yer, oteller bölgesine, havalimanına yakın olması, 6 ay süreyle açık kalacak olması, buranın Antalya varolduğu sürece açık kalacak. İnsanların tabiatla buluştuğu, ekosistemin nasıl oluştuğuyla ilgili dünya bahçelerinden örneklerin bulunduğu gezip görülmesi gerek çok önemli bir yer” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.