Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik’ten ET Fiyatı Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, etin kalitesine göre fiyatının belirleneceği yönündeki haberlere ilişkin, "Genç bir hayvanın eti ile yaşlı bir hayvanın eti arasında fiyat olarak mutlaka farklılıklar olacak" dedi.Gıda...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, etin kalitesine göre fiyatının belirleneceği yönündeki haberlere ilişkin, "Genç bir hayvanın eti ile yaşlı bir hayvanın eti arasında fiyat olarak mutlaka farklılıklar olacak" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Gürcistan Büyükelçisi İrakli Koplatadze’yi makamında kabul etti. Kabul sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Çelik, etlerin kalitesine göre fiyat belirleneceği haberlerine ilişkin sorulara yanıt verdi. Etlerin kalitesine göre fiyatının belirlenmesinin yapılması gereken bir uygulama olduğunun altını çizen Bakan Çelik, "Her üründe olduğu gibi et için de kalite kuralları geçerlidir. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü’nün göreve başladığını hatırlatan Bakan Çelik, ilgili sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek bu uygulamayı başlatacaklarını söyledi. Etin kalitesine göre fiyatta değişim olacağını vurgulayan Bakan Çelik, "Genç bir hayvanın eti ile yaşlı bir hayvanın eti arasında fiyat olarak mutlaka farklılıklar olacak. Bu teknik düzeydeki çalışma gerçekleştirilecek ve marketlerde de bunlar etiketlere yalnız fiyat olarak değil tanım olarakta yansıyacak. Vatandaş neyi aldığını bilmiş olacak" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.