Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik’in Müjdeleri Sektörü Hareketlendirdi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Burdur Fuarı’nda, kredi için gereken 10 baş hayvan sayısını en az 5 başa düşürülmesi ve çiftçinin kredi için artık evini değil hayvanını ya da meyve bahçesini ipotek ettirebileceği...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Burdur Fuarı’nda, kredi için gereken 10 baş hayvan sayısını en az 5 başa düşürülmesi ve çiftçinin kredi için artık evini değil hayvanını ya da meyve bahçesini ipotek ettirebileceği açıklaması sektörden büyük destek gördü.
Köy Koop Merkez Birliği Genel Başkanı Yakup Yıldız, iki müjdenin de Türkiye’yi tarım ve hayvancılıkta yeni bir atılımın kapısını açtığını söyledi. GL Platform Fuarcılık tarafından Burdur’da gerçekleştirilen Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı, sektörde önemli kararların açıklandığı mesajlara ev sahipliği yaptı. Açılışı gerçekleştiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde, faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için üreticilerin işletmelerinde bulundurmaları gereken manda veya damızlık süt sığırı sayısı 10 baş ve üzerinden en az 5 başa düşürüldüğünü açıkladı. Bir diğer müjde için de çalışmaların son hale geldiğini ifade eden Bakan Çelik, “Vatandaş kendisine hayvan alacağı zaman ipotek yolunda çözüm arıyordu. Evini, arabasını ipotek ettiren vardı. Biz hayır arkadaş dedik. Ziraat Bankası ile önümüzdeki Salı günü işi bitireceğiz. Daire değil hayvan rehin verilecek ve kredi de alınacak. Aynı uygulamaları meyve ağaçları için de gerçekleştireceğiz” dedi.
KÖY Koop Merkez Birliği Genel Başkanı Yakup Yıldız, iki müjdenin de Türkiye’yi tarım ve hayvancılıkta yeni bir atılımın kapısını açtığını söyledi. Desteklerin üretici açısından çok büyük önem taşıdığına da dikkat çeken Yıldız, “Bakanlığın bir diğer desteği de genç çiftçiye yönelik. Artık genç çiftçimiz 30 bin lira hibe desteği de alabilecek. Köyde yaşayan, köyde yaşamayı amaç edinen insanlar bu destekten faydalanırsa üretimde büyük kazanç elde ederiz. Gençlerimiz köyde kalıp üretimi devam ettirmesi Türk tarım ve hayvancılığı için çok önemli. Bu noktada destekler, hem teşvik niteliğinde hem de bizlerin gelecek açısından daha güvenli hissetmemizi sağlıyor” dedi.
"SEKTÖR ATAĞA GEÇER"
Burdur Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir de Bakan Çelik’in her iki müjdesinin sektörde sevince neden olduğunu söyledi. Demir, “Bakanımız harika bir açıklama yaptı. Düşünün, iyi bir inek 8 bin lira civarında. Sen bunu ipotek gösterdiğinde krediyi alabilirsin. Artık Türkiye’de tarım ve hayvancılık eskisi gibi değil, gelişti. Köydeki araziler çok değerlendi. Kredide ipotek için istenen arabaların fiyatı aşağıya giderken tarım arazileri ve hayvanların fiyatları yukarı gidiyor. Bu teminat arayışındaki bankalar için de bu önemli. Bakan Çelik’in bu kararı sektöre atak yaptırır” diye konuştu.
"İTHAL DEĞİL İHRAÇ ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK"
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan da Bakan Çelik’in açıklamalarını olumlu bulduklarını belirterek, “Hayvancılıkta atılım içindeyiz. Hayvan varlığımızın sayısını artırmamız gerekiyor. Bunun için birlik olarak çalışıyoruz, bu desteklerde sektörümüze olumlu yansımaları olan, arzuladığımız destekler. Türkiye’nin hayvan ihraç etmesi tüm üreticilerin kanına dokunur. O nedenle biz üretmek zorundayız. Üretmek için hepimiz ter akıtıp, tayın altına elimizi koyacağız. Arkasından da kendi ürettiğimiz, yediğimiz içtiğimizi ihraç etme imkanı bulacağız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.