Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik: Turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 arttı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İzmir’de turizm sektörünün önde gelen temsilcileriyle biraraya geldi. Çelik, Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artış gösterdiğini söyledi.Bakan...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İzmir’de turizm sektörünün önde gelen temsilcileriyle biraraya geldi. Çelik, Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artış gösterdiğini söyledi.

Bakan Çelik, Türkiye ve İzmir turizminin önde gelen temsilcileriyle Mövenpik Otel’de turizm değerlendirme toplantısı düzenledi. Açılışta konuşan Çelik, geçen yaz sektör açısından en stratejik döneme sıkıntılı olarak girildiğini belirterek, “Bu sıkıntının yönetilmesinde, sektörün zarar görmemesinde, turizm rakamlarının geriye gitmesi değil, tam tersine ileriye gitme noktasında ilgili kurum temsilcisi arkadaşlarımızla pek çok toplantı yaptık. Türkiye’nin dışarıda herhangi bir imaj kaybına uğramaması için pek çok değerlendirme toplantısı yaptık. Birlikte eylem planı çıkardık ve uyguladık. Geldiğimiz noktada Türkiye, geçen yıl aynı döneme göre yüzde 10 civarında turist sayısını arttırmış görünüyor. Bunun çok üstünde bir rakamla turizm gelirlerinin de artacağını öngörüyoruz. Birtakım gelirlerin arttırılmasıyla ilgili simülasyonlar var ama onları açıklamak için biraz erken olabilir. Tam kesinleşmesini bekliyoruz ama benim için çok sevindirici rakamlar bunlar.” dedi.

Toplantıda turizm meslek birliği ve kuruluşlarının temsilcileriyle görüş alışverişi yapacaklarını dile getiren Bakan Ömer Çelik, İzmir’in EXPO adaylığını da ele alacaklarını kaydetti: "Dünyanın her tarafından birinci gündem maddelerimizden birisi de EXPO 2020'nin İzmir'e kazandırılmasıdır. Devletimizin tüm kurumları, EXPO konusunda tam olarak örgütlenmiş durumdadır. Sonuca yaklaşıyoruz, inşallah İzmirimiz ve Türkiyemiz için faydalı olacaktır. Bakanlık olarak İzmir'e üst düzey yöneticilerimiz ve genel müdürlerle beraber geldik. Yatırım ve tanıtım açısından tüm bürokratlarımız burada. İzmir'deki tüm meseleleri gözden geçireceğiz. Turizm en pozitif, sürekli ileriye bakan, vizyon, ekonomi ve tanıtım açısından son derece stratejik bir sektördür. Yapılan her toplantı çok önemli."

Toplantıya Bakan Çelik’in yanısıra Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkanı Mehmet İşler, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır, Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, Belek Turizm Yatırımcıları Birliği ile İzmir ve çevresindeki otellerin yöneticileri katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.