Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik: Kıdem tazminatında haklar korunmak kaydıyla yeni sistem şart

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatının işçilerin aleyhine işlediğini belirterek, yüzde 90’ının tazminat hak edemediğine dikkat çekti. Bazı hak edenlerin de alamadığını vurgulayarak, “İşçi sendikaları,...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatının işçilerin aleyhine işlediğini belirterek, yüzde 90’ının tazminat hak edemediğine dikkat çekti. Bazı hak edenlerin de alamadığını vurgulayarak, “İşçi sendikaları, bu çarpık sisteme devam diyor. Kıdemde kazanılmış haklar, geçmiş ve gelecek korunmak kaydıyla yeni sistem şart. Umarım uzlaşırlar. Taşeronun gecikme nedenlerinden biri de bu konu.” dedi.

Bakan Çelik, sosyal paylaşım sitesi hesabından çalışma hayatının meseleleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 4/C’lilerin kadro sıkıntısına da değinerek, “4/C’liler, önce Ocak 2014’te şu aile yardımını da içeren yüzde 40’lık zammı bir alın. Statü konusu yalnız sizin değil, diğer çalışanların da sorunu.” değerlendirmesinde bulundu. Taşeron işçiler konusunun karmaşık bir durum arz ettiğini belirten Çelik, taraflarla görüşmelerin devam ettiğini, konu uzun olduğu için tweetle izahının da zor olduğunu, taslağın son şeklini taşeron emekçileriyle de görüşeceğini söyledi.

'ARALIKTA YENİ ASGARİ ÜCRETİ TARAFLARLA BELİRLEYECEĞİZ'

Asgari ücretin geçim ücreti olmadığını tekrarlayan Bakan Faruk Çelik, sosyal koruma ücreti olduğunu, daha aşağısının teklif edilemeyeceğini bildirdi. Çelik, önümüzdeki aralık ayında, 2014 yılının asgari ücretini taraflarla belirleyecekleri ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.