Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik: ”Hayvancılık Yapmak İsteyen Gençlerimize Köye Dönüş Çerçevesinde Hibe Uygulayacağız”

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ”Hayvancılık yapmak isteyen gençlerimize köye dönüş çerçevesinde hibe uygulayacağız” dedi.Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği’nin (SETBİR) Olağan Genel Kurulu Gıda...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ”Hayvancılık yapmak isteyen gençlerimize köye dönüş çerçevesinde hibe uygulayacağız” dedi.
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği’nin (SETBİR) Olağan Genel Kurulu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleşti.
Türkiye’nin içindi bulunduğu sürece vurgu yaparak konuşmasına başlayan Bakan Çelik, ”2008 yılında patlak veren küresel ekonomik krizden henüz çıkış hesaplarını yaparken küresel ve bölgesel siyasal krizlerle bölgemiz ve dünya karşı karşıya en çok katliam ve savaşların olduğu 20. yüzyıl vahşet yüzyılı olarak adlandırılır. 20. yüzyıl geride kaldı diye sevinirken 21. yüzyılın insanlık dramlarına sahne olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Dünyada ve Türkiye’de toprakla ilgili tabloların çok iç açıcı olmadığını belirten Çelik, “Her yıl 12 milyon hektar toprağın maalesef tarım dışı kaldığını ülkemizde ise 100 bin hektar toprağın tarım dışı kaldığını görüyoruz. Bedelini toprağa ödetmemiz gerekiyor. Eğer böyle giderse ilerleyen nesillerimiz toprağı saksıda görecektir” değerlendirmesini yaptı.
Ülkede hayvansal üretim rakamlarına vurgu yapan Çelik şunları kaydetti:
”Toplamı yaklaşık 23 milyon, kırmızı et 1 milyon tonun üzerinde süt ise 18.6 milyon tona ulaşmış bulunuyor. Tarımsal hasılatımız 125 milyar, İhracatımız 17 milyar dolar, ithalatımız ise 11 milyon dolar olduğunu görüyoruz.”
Hijyenik ve sağlıklı kesimhanelerde hayvanların kesileceğini ifade eden Çelik, Hükümetin programı çerçevesinde hibe desteğinin hayvancılık kesimine gideceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.