Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik: "2016 Yılı Hasat Dönemi Hububat Alım Fiyatları Pazartesi Günü Açıklanacak"

ANKARA (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2016 yılı hasat dönemi hububat alım fiyatlarının Pazartesi açıklanacağını bildirdi.Bakan Çelik yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizde hububat hasatı Mayıs ayında...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2016 yılı hasat dönemi hububat alım fiyatlarının Pazartesi açıklanacağını bildirdi.
Bakan Çelik yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizde hububat hasatı Mayıs ayında başladı. Toprak Mahsulleri Ofisi, 18 Mayıs tarihinden itibaren taahhütname karşılığında hububat alımını sürdürüyor. Bugüne kadar 190 bin ton alım gerçekleştirildi. Hububat hasatı devam etmektedir.
Hububat fiyatları, üreticilerimizi memnun edecek düzeyde seyretmektedir. Bunun yanında hasat yoğunluğuna bağlı olarak yerel düzeyde fiyatlarda değişkenlikler yaşanabilmektedir. Üreticilerimizin, ürünlerini TMO’ya bırakmaları ve karşılığında avans alabilmeleri için her türlü önlem alınmıştır. Piyasa fiyatlarından memnun olmayan üreticilerimizin, ürünlerini, fiyat açıklanana kadar TMO depolarına teslim etmeleri mümkündür. 2016 yılı hasat dönemi hububat alım fiyatlarını Pazartesi günü açıklayacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.