Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Arslan: “Telgraf hattıyla başlayan hizmet e-ticaret olanağı sunar hale geldi"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katıldığı 26. Dünya Posta Kongresi Bakan Konferansı’nda yaptığı konuşmada, sektörün yıllık 327,4 milyar mektup postası trafiğine sahip olduğunu belirterek, "Kısa mesafe telgraf...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katıldığı 26. Dünya Posta Kongresi Bakan Konferansı’nda yaptığı konuşmada, sektörün yıllık 327,4 milyar mektup postası trafiğine sahip olduğunu belirterek, "Kısa mesafe telgraf hattıyla başlayan hizmet e-ticaret olanağı sunar hale geldi" dedi.
Posta sektörünün geleceğine yön verecek önemli kararların alınacağı 26. Dünya Posta Kongresi, 20 Eylül-7 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor. Türkiye’de ilk kez gerçekleşen kongreye 192 ülkeden yaklaşık 2 bin delege katılım gösterdi. Yaklaşık 50 ülke bakanının katılımı ile düzenlenen UPU Bakanlar Konferansı’na Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katıldı. Konferansta konuşma yapan Bakan Arslan, “Posta hizmetlerinin küresel ekonominin vazgeçilmez bir öğesi ve toplumun günlük yaşamının çok önemli bir parçasıdır. İnsanlık tarihi kadar eski olan haberleşme faaliyetlerinin, çağlar boyunca değişik aşamalardan geçerek ve sürekli gelişerek bugünkü yapısına kavuştu. Posta insanlığın göçebe yaşayıştan yerleşik topluma geçmesinde olduğu kadar medeniyetlerin gelişmesinde de önemli bir rol oynamıştır. Aynı zamanda milletlerin var olmalarını, iç ve dış tehditlere karşı savunma mekanizmalarını zamanında oluşturmalarını sağlayan en önemli hizmet alanlarından biridir” dedi.
Bakan Arslan, “20. Yüzyılın sonlarına doğru esmeye başlayan değişim rüzgarı, iletişim ve bilgi teknolojilerindeki ilerlemelere bağlı olarak tüm dünyayı etkilemiş, sürekli yenilenme, gelişim ve inovasyon, 21. Yüzyılın en önemli başarı kriterleri olmuştur. Küresel dünyadaki bu değişim ve dönüşüme posta sektörünün de ayak uydurması kaçınılmazdır. UPU liderliğinde sektörümüzde, şüphesiz çok büyük değişiklikler gerçekleştirdik. Posta hizmetlerini günümüzün ihtiyaçlarına uyarlayarak, kargo ve lojistik hizmetlerini sektörümüze entegre ettik. Keza, yurtiçi gönderilerin yanı sıra yurtdışı gönderileri teşvik için gerekli adımları hep beraber attık" ifadelerini kullandı.
“Sektör yıllık 327,4 milyar mektup postası trafiğine sahip”
Bakan Ahmet Arslan, “Dünyada 5 milyondan fazla kişiyi istihdam eden ve yıllık 320 milyarlık trafiğe sahip olan sektörün, rekabetçi ortama ayak uydurarak, küresel dijital ekonomi, kargo ve lojistik sektörlerine olumlu katkıda bulunmaya devam ediyor. Her ne kadar posta sektörünü günümüzün küresel ve rekabetçi dünyasına taşıyacak dev adımlar atmış olsak da sektörümüzün sürdürülebilir gelişmesi ve ekonomiye daha fazla katkı sağlaması için önümüzde gerçekleştirmemiz gereken pek çok iş var” şeklinde konuştu.
Sektörü geleceğe taşıyacak stratejileri iyi tayin edilmesi, gelecekte bugünden daha güçlü olunması gerektiğini söyleyen Bakan Arslan, “Sürdürülebilir Kalkınmanın Dağıtımı: Vatandaşlar, İşletmeler ve Ülkeleri Birbirine Bağlama" temalı Bakanlar Konferansı’nda Sayın Bakanlar, üst düzey karar alıcılar, Birleşmiş Milletler ve Dünya Posta Birliği yetkilileri ile posta teşkilatları CEO’ları posta sektörünün nasıl daha inovatif, daha kapsayıcı ve daha kazançlı kılınabileceğini, yani postanın dünyanın her yerinde insanın hayatına nasıl dokunup o hayatı nasıl değiştirebileceğini konuşacağız. Katılımcılar ayrıca yoksullukla mücadelede, sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmada posta ağlarının üstlendiği rolü tartışacağız. Tüm bunların neticesinde inanıyorum ki son derece önemli kararlar alınacaktır. Bütüncül bir vizyon ve uluslararası işbirlikleriyle güçlenecek tek bir posta ağının vatandaşlar ve hükümetlere sağlayacağı faydaları daha net görecek ve artan bir şevk ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Bakan Arslan, “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin gerçekleştirilmesinde posta sektörünün üstlenebileceği önemli rolün de günün bir diğer önemli gündem maddesini teşkil edecek. Dünyayı dönüştürecek 17 hedef olarak tanımlanan, yoksulluğu sona erdirmek, gezegeni korumak, sürdürülebilir şehir ve topluluklar geliştirmek, sağlam ekonomik büyümeyi garanti altına almak gibi önemli konulara ilişkin hedeflerin gerçekleştirilmesinde posta sektörünün önemli rol üstlenebilecek. Bu rolden alınacak verimi azami noktaya taşımak için de işbirliği sağlamanın, birlikte çalışmak çok önemli. Gezegenin en ıssız, en unutulmuş köşelerinde dünyayla arasındaki yegane bağı postayla kuran kişilerin hayatlarını kolaylaştırmaya, e-ticaret ummanında yelken açmaya hevesli girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmeye, posta sektörünün milli ve küresel ekonomideki payını artırmaya bir adım daha yaklaştık. 2017-2020 yılları arasında posta sektörüne kılavuzluk edecek İstanbul Dünya Posta Stratejisi, bu hedeflerin, bu umutların, bu çalışmaların somutlaşmış ve vücut bulmuş hali olacaktır" diye konuştu.
"Kısa mesafe telgraf hattıyla başlayan hizmet e-ticaret olanağı sunar hale geldi"
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sürdürülebilir kalkınma, küresel koalisyonu zorunlu kılan en elzem gereksinimlerden biridir. Farklılıkların her geçen gün daha da arttığı dünyada, birleştirici gücün iletişim olduğu, posta sektörünün de bu gücün en büyük hizmetkarıdır. Kısa mesafe telgraf hatlarıyla başlayan bu hizmetin, gelişen teknoloji ve değişime her aşamada ayak uydurduğu, bugün ise sahip olduğu dijital ağ sayesinde kıtalar arası e-ticaret olanağı sunar hale geldi. Böylece posta, her ülkenin hatta neredeyse tüm dünyanın en kapsamlı iletişim sektörü haline geldi. Sürdürülebilir kalkınmanın temel anahtarı, bölgesel gelişmişlik farklarının mümkün olan en alt seviyeye indirilmesidir. Bunu mümkün kılmak ise, bilgi toplumuna ve bilgi temelli ekonomiye geçişle mümkündür. İşte iletişim endüstrisi, hem bireyler hem de iş dünyası için bu kapsamda mücevher değerindedir. Sahip olduğu veri birikimi ve telekomünikasyon ağı, Posta sektörünü İletişim endüstrisinin temel taşlarından biri haline getirmiştir. Telekomünikasyon endüstrisinde yaşanan değişimi olduğu kadar dünya çapında etki gösteren finansal krizin getirmiş olduğu fırsat ve zorlukları da değerlendirerek, Posta ve İletişim Sektörlerinin liderleri ve hükümetlerimizin üst düzey temsilcileri olarak Sürdürülebilir Kalkınma için üzerimize düşen misyonları masaya yatıracağımız bu konferansın, sektöre ve küresel koalisyon gücüyle tüm dünyaya faydalı olması dileklerimi sunuyor hepinize kolaylıklar ve başarılar dilerim.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.