Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın Erkoç: “Terörün Ekonomik Tuzağına Düşmeyelim”

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, ülkeyi kana boğan terörün ülke ekonomisini hedef aldığına işaret ederek, “Ekonomimizi, kalkınmamızı baltalamaya...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, ülkeyi kana boğan terörün ülke ekonomisini hedef aldığına işaret ederek, “Ekonomimizi, kalkınmamızı baltalamaya yönelik girişimleri boşa çıkarmalıyız” dedi.
Aydın Erkoç, yaptığı açıklamada Ankara Kızılay’dan sonra İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısıyla zirveye tırmandırılan terör olaylarını değerlendirdi. Bu saldırıların tüm millette büyük üzüntüye yol açtığını ve derin yaralar açan ifade eden Erkoç, asıl amacının ise halkta korku ve panik havası oluşturmak olduğunu belirtti. Erkoç, terörün temel fonksiyonunun korku salarak insanları paralize etmek, onları gündelik işlerinden alıkoymak, ekonomik ve sosyal hayatın işleyişini bozmak olduğunu belirtirken, “Çok iyi biliyoruz ki asıl amaç toplumun huzurunu, istikrarını yok etmek ve ülkenin kalkınmasına sekte vurmaktır” dedi.
“BU TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ”
Terörün oluşturmak istediği korku ve panik havası ile ülkeyi ve toplumu aslında bir “ekonomik tuzağa” çekmek istediğine işaret eden Erkoç, şöyle dedi:
“Korku atmosferi yaratmak istiyorlar. Bunun hedefinde ise ekonomik, ticari faaliyetler var, sosyal hayat var. Bizi korkutup sokağa çıkamaz hale getireceklerini umuyorlar. İnsanlar korksun, eve hapsolsun, alışverişini, gündelik hayatını kısıtlasın, ticaret hayatımız bitsin, üretimimiz aksasın, ekonomik faaliyetler dursun… İşte bunu istiyorlar, ama nafile, başaramayacaklar. Kepenklerin arkasına saklanan esnaf görüntüleri, boş cadde ve sokaklar, boş işyerleri onların yaratmak istediği görüntüdür. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Daha çok çalışacak, daha çok üreteceğiz. Gündelik hayatımızı alışık olduğumuz şekilde yaşayacağız, sokağa da çıkacağız, alışverişimizi de yapacağız, ekonomimizi daha da canlandıracağız. Kalkınma hamlemizde geri adım atmamızı sağlayacak girişimleri boşa çıkaracağız. Teröristlerin hedeflediği tuzağa düşmeyeceğiz. Bugün, milletçe kenetlenmeli, kanlı terör örgütünün amacına ulaşmasına izin vermemeliyiz. Her zamankinden daha metin, daha sağduyulu davranmalı; yaralarımızı sararak sosyal hayatımıza da devam etmeliyiz. Devletimize ve birbirimize olan inancımızı ve güvenimizi yitirmemeliyiz. Bu vesileyle saldırıda yaşamını yitirenlere rahmet, aileleri, yakınları ve insanlığa başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananların da en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.