Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa’da ekonomik güven zayıflıyor

X Trade Brokers Menkul Değerler A.Ş. değerlendirmesine göre; Avrupa ekonomiye duyulan güven Kasım ayında zayıfladı.X Trade Brokers (XTB) Menkul Değerler A.Ş. bugünün ekonomik verilerini analiz etti. Avrupa’da bugün açıklanan verilere göre...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
X Trade Brokers Menkul Değerler A.Ş. değerlendirmesine göre; Avrupa ekonomiye duyulan güven Kasım ayında zayıfladı.
X Trade Brokers (XTB) Menkul Değerler A.Ş. bugünün ekonomik verilerini analiz etti. Avrupa’da bugün açıklanan verilere göre ekonomiye duyulan güven Kasım ayında zayıfladığını belirten kurum, Euro Bölgesi genelinde ekonomik güven endeksi 106,5 puan ile hafif iyileşme olduğunu ancak iş dünyası şartlarını değerlendiren endeks 0,42 puan seviyesinde gerçekleşme ile piyasa beklentisinin altında kaldığını açıkladı.
Sanayi güven endeksinin 1,1 puan gerilemesi gelecek aylarda üretimin ivme kaybedebileceğini öngören değerlendirmede, bu durumun ekonomik büyümeyi de baskılayabileceği; öte yandan, hizmet sektörüne duyulan güvenin de 12,1 puan ile bir önceki aya değişiklik göstermediği kaydedildi.
Değerlendirmede, Avrupa’da bugün açıklanan verilere göre, ekonomiye duyulan güven Kasım ayında zayıfladığın altı çizilerek, Euro Bölgesi genelinde ekonomik güven endeksi 106,5 puan ile hafif iyileşme görüldüğü, ancak iş dünyası şartlarını değerlendiren endeks 0,42 puan seviyesinde gerçekleşme ile piyasa beklentisinin altında kaldığı açıklandı. Bugün açıklanan Almanya verilerine göre ise, ithal ürün fiyat endeksi Ekim ayında aylık yüzde 0,3 oranında artması, deflasyonist baskının devam ettiği anlamına gelse de, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,1 oranında gerileyen fiyatlar daha pozitif bir görünüm ortaya koyduğu belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.