Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Sağlık Sigortası Kartı ile yurtdışında ücretsiz tedavi imkanı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Avrupa Sağlık Sigortası Kartı (ASSK) ile vatandaşların, yurtdışı seyahatlerinde tedavi olabileceklerini söyledi. Gökalp İlhan, bu hizmetlerden yararlanmak için vatandaşların kartlarını...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Avrupa Sağlık Sigortası Kartı (ASSK) ile vatandaşların, yurtdışı seyahatlerinde tedavi olabileceklerini söyledi. Gökalp İlhan, bu hizmetlerden yararlanmak için vatandaşların kartlarını göstermesinin yeterli olduğunu belirtti.

SGK Başkanı İlhan, ‘Avrupa Sağlık Sigortası Kartı Kapasite Geliştirme Projesi’ kapsamında Avrupa Birliği (AB) yetkililerini makamında kabul etti. İlhan’ın başkanlığındaki proje toplantısına, Genel Sağlık Sigortası(GSS) Genel Müdürü İsmet Köksal, Politika ve Proje Daire Başkanı Mümine Nurdan Doğukan, AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Harun Hasbi ve Sosyal Güvenlik Uzmanları katıldı.

ASSK konusunda proje üreten SGK’nın Türkiye’nin AB üyeliği durumunda diğer ilgili kurum ve kuruluşlara bilgi aktaracağını belirten İlhan, kişilerin sağlık ve sigorta bilgilerini elektronik olarak bir arada tutan kartın özelliklerini anlattı.

Vatandaşların AB üye ülkelerinde hiçbir ücret ödemeksizin tedavi hizmetlerinde sadece kartlarını göstermek suretiyle yararlanma imkanına kavuşabileceğini anlatan Gökalp İlhan, ayrıca ASSK Kapasite Geliştirme Projesi ile kurum ve kuruluşların kapasitesi artırılarak sürece hazır hale geleceklerini de vurguladı.

AVRUPA SAĞLIK SİGORTASI KARTI PROJESİ'NİN TANITIMI

Avrupa Sağlık Sigortası Kartı Kapasite Geliştirme Projesi kapsamında yapılacak eğitimler ile SGK ve Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Bakanlığı, TUBİTAK, İçişleri Bakanlığı gibi ilgili kuruluşların, kişilerin sağlık ve sigorta bilgilerini elektronik olarak bir arada tutan ASSK’yı tanımaları, kartın teknik ve idari altyapısının nasıl oluşturulduğunu öğrenmeleri, AB’de kartın uygulanması konusunda bilgi sahibi olmaları ve konuyla ilgili AB mevzuatını öğrenmeleri hedeflendi. Projenin geliştirme kapsamına giren norm ve standartlar, içerik, süreç ve uygulamaya yönelik bilgilerin edinilmesi, SGK'da gerçekleşen genel eğitimle başlayacak ve ülke uygulamaları eğitimi, taşra teşkilatı birim personelinin eğitilmesi, ASSK çalıştayı, çalışma ziyareti ve final raporu ile sona erecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.