Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Merkez Bankası: Yunanistan'ın iflas tehlikesi arttı

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Yunanistan'ın iflas tehlikesinin önemli derecede arttığını açıkladı. Bugün yayınlanan raporda, Yunanistan'daki siyasi belirsizlik sebebiyle son altı ayda ödeme ihlallerinin aniden arttığı tespiti yapıldı....

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Merkez Bankası (AMB), Yunanistan'ın iflas tehlikesinin önemli derecede arttığını açıkladı. Bugün yayınlanan raporda, Yunanistan'daki siyasi belirsizlik sebebiyle son altı ayda ödeme ihlallerinin aniden arttığı tespiti yapıldı.

Yunanistan ile kreditörler (AB, IMF ve AMB) arasında aylardır bir türlü tamamlanamayan müzakerelerde henüz anlaşma sağlanamazken, ABM, bugün açıkladığı raporda, Yunanistan'ın iflas tehlikesinin çok arttığını duyurdu.

Euro bölgesinin istikrarına dair raporda, Atina tarafından yapılması gereken borç geri ödemelerine ilişkin ihlal tehlikesinin siyasi belirsizlik ortamında son 6 ayda çok arttığı vurgulandı. Yunan bankalarındaki mevduat çıkışlarına dikkat çekilen raporda, piyasalardan finansman erişiminin kaybedildiği ve aktifler kalitesinin de düştüğü ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.