Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye 97 Milyon Avroluk Kaynak

Türkiye’ye AB programları kapsamında toplam 97 milyon avroluk kaynak sağlanacak.Avrupa Birliği Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi’nin kapanış konferansı, 24 Mayıs 2016 tarihinde...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’ye AB programları kapsamında toplam 97 milyon avroluk kaynak sağlanacak.
Avrupa Birliği Bakanlığı koordinatörlüğünde yürütülen AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi Projesi’nin kapanış konferansı, 24 Mayıs 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi. Projenin kapanış konferansı, KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İslamoğlu’nun yanı sıra Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Rauf Engin Sosyal, Ulusal Ajans Başkanı Mesut Kamiloğlu, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Dairesi Başkanı Hakan Karataş ve birçok davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Proje kapsamında AB programlarına ilişkin 12 ilde çalıştaylar düzenlendi. KOSGEB tarafından da ulusal koordinasyonu yapılmakta olan COSME Programı da bu çalıştaylarda tanıtıldı. Proje süresince 2 bin 500 potansiyel faydalanıcıya bilgilendirme yapıldı.
Konferans kapsamında ülkemizin katılım sağladığı AB programlarının (ERASMUS+, UFUK 2020, İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği-COSME, İstihdam ve Sosyal Yenilik-EaSI) hakkında KOSGEB temsilcilerinin yanı sıra, AB Bakanlığı, TÜBİTAK, ÇSGB ve Türkiye Ulusal Ajansı temsilcileri tarafından bilgilendirici sunumlar gerçekleştirildi. AB programlarının vatandaşların, araştırmacıların, KOBİ’lerin, üniversitelerin ve belediyelerin Avrupa çapında oluşturulan toplamda yaklaşık 97 milyar avroluk kaynağa erişimini sağlayacağı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.