Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATSO Başkanı Davut Çetin’den “Affı Kaçırmayın” Uyarısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, kanun ile odalara olan üye aidat borçlarının gecikme zammına af getirildiğini, herhangi bir hak kaybına uğranmaması için bu imkandan yararlanmak isteyen üyelerin en geç 31 Ekim 2016...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, kanun ile odalara olan üye aidat borçlarının gecikme zammına af getirildiğini, herhangi bir hak kaybına uğranmaması için bu imkandan yararlanmak isteyen üyelerin en geç 31 Ekim 2016 tarihine kadar ATSO’ya başvurmaları gerektiğini bildirdi.
ATSO Başkanı Davut Çetin, 19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile odalara olan üye aidat borçlarının gecikme zammına af getirildiğini, herhangi bir hak kaybına uğranmaması için bu imkândan yararlanmak isteyen üyelerin en geç 31 Ekim 2016 tarihine kadar Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na başvurmaları gerektiğini bildirdi.
Türkiye ve özellikle de Antalya ekonomisinin zor bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Davut Çetin, “hükümet tarafından borçların yeniden yapılandırılmasının ele alındığı süreçte biz de ATSO olarak Oda ve Borsalara olan borçların da bu kapsamda değerlendirilmesini talep etmiştik, bu talebimiz karşılık buldu. Yürürlüğe giren düzenlemeler ile zor bir dönemden geçen esnafımızın bir miktar nefes alacağını umut ediyorum” dedi.
31 Ekim’e kadar başvurulmalı
Başkan Davut Çetin, “19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile 30 Haziran 2016 ve bu tarihten önceki alacaklara dair bir düzenleme getirildi. Buna göre; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih olan 19 Ağustos tarihinden önce üyelerin borç asıllarının kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde, ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi alacaklar silinecek. Kısmen ödeme olması halinde, bu ödemeye tekabül eden orandaki gecikme zamları da affedilecek, ancak ödenmemiş kısma ilişkin gecikme zamlarının silinmesi söz konusu olmayacak. Oda aidatları gecikmiş üyelerimizin herhangi bir hak kaybına uğramamaları için en geç 31 Ekim 2016 tarihine kadar bir dilekçe ile ATSO Mali İşler Müdürlüğüne başvurması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Taksitli ödeme imkanı
Oda ve Borsa tarafından, toplam meblağın üyenin talebi doğrultusunda azami 6 takside kadar bölünebilme imkanı olduğunu vurgulayan Başkan Davut Çetin, “6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında, 30 Haziran 2016 ve öncesi Oda aidat borcu olan tüm üyelerin ana para borç tutarları gecikme zammı işletilmeksizin 6 eşit taksite kadar tahsil edilebilecek. Toplam anapara borç tutarı düzenlemede belirlenen süreleri geçmemek kaydıyla kredi kartı ile de taksitlendirilebilecek. Ödemelerini taksitli yapmak istemeyen üyeler ise, başvuru dilekçelerinde bu isteği belirterek, ilk taksit ödeme süresi sonuna kadar (30 Kasım 2016) aidat borcu aslının tamamını yatırarak bu kanun hükmünden yararlanabilecekler. Borcu olan üyelerimizin bu yapılandırma imkanını kaçırmamalarını ve yasal süre içerisinde başvurup bu fırsattan yararlanmalarını diliyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.