Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATSO Başkanı Çetin, Antalya’nın kredi performansını değerlendirdi

Antalya Ticaret Ve Sanayi Odası (atso) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Eylül Ayı İtibariyle Antalya’da Takipteki Kredi Oranının Yüzde 3,90 Olduğunu Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ATSO Başkanı Çetin, Antalya’nın kredi performansını değerlendirdi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Eylül ayı itibariyle Antalya’da takipteki kredi oranının yüzde 3,90 olduğunu kaydederek, turizmden tarıma her sektörde zor bir sezon geçirilmesine rağmen kredi performansında ciddi bir bozulma yaşanmadığını söyledi.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya’nın kredi performansını değerlendirdi. Eylül ayı itibariyle, Antalya’nın takipteki kredi oranının yüzde 3.90 olarak gerçekleştiğini belirten Başkan Çetin açıklamasında şunları kaydetti:
"Bu oran 2015 Aralık ayına göre artışı ifade etse de 2016 Haziran ayına göre iyileşme göstermektedir. Haziran ayına göre iyileşme inşaat ve enerji gibi az sayıda sektördeki iyileşmeden kaynaklanmakla birlikte bireysel kredilerde ve önemli sektörlerimizin kredi performanslarında bozulma sınırlı düzeyde kalmıştır. Turizm ve tarımda kredi performansında ciddi bir bozulma olmaması sevindirici bir durumdur. Hükümet ve BDDK tarafından turizme dönük olarak alınan önlemler bu sonuçta rol oynamıştır. Antalya yüzde 3.90 olan takipteki alacak oranı ile Türkiye genelinde 30’uncu sıradadır. Diğer iller ile karşılaştırıldığında en olumsuz gösterge, 7’nci sırada olduğumuz diğer tüketici kredileri performans oranıdır."
"En iyi performans turizm kredilerinde"
Turizm sektörünün büyük bir krizi geride bıraktığını hatırlatan Çetin, "Turizm sektörümüzde 2016-9 aylık takipteki kredi oranı 1,67 düzeyinde kalmıştır. Bu veriler ışığında diğer illere göre en iyi performansı turizm sektöründe göstermiş bulunuyoruz. Ekonomideki olumsuz koşullara rağmen, Türkiye’nin ve Antalya’nın kredi performansı Eylül ayı itibariyle korkulan derecede bozulmamıştır. Yaşanan zor sezona rağmen, Antalya borcuna sadık kalmıştır. Bununla birlikte ticaret sektöründe ve bireysel kredilerde takipteki kredi oranının yükselmesi, önlem alınması gerektiğine işaret etmektedir. Bu çerçevede bankalarımızın sorun yaşayan sektörlerde kredi yapılandırması programlarıyla çözüm üretmeleri ve destek kampanyaları düzenlemeleri ekonomi çarklarının daha hızlı dönmesi için itici güç olacaktır. Üyelerimize düşük faizli kredi finansmanı sağlamak üzere Odalar ve Borsalar Birliği camiası olarak, biz de bir çalışma yürütüyoruz. Hükümetimizin de bu finansmana katkı yapmasını ümit ediyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.