Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO’dan Kalkınma Bakanı Elvan’a Ziyaret

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye ekonomide ne kadar güçlü olursa istikrarın da o kadar güçlü olacağını belirterek, “En başta yoğunlaşmamız gereken alan ekonomidir” dedi.Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye ekonomide ne kadar güçlü olursa istikrarın da o kadar güçlü olacağını belirterek, “En başta yoğunlaşmamız gereken alan ekonomidir” dedi.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. ATO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Elvan, “Sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi. Türkiye’nin istikrarı için ekonominin güçlü olması gerektiğini söyleyen Elvan, “Biz ekonomide ne kadar güçlü olursak Türkiye’nin istikrarı o kadar güçlü olacaktır. En başta yoğunlaşmamız gereken alan ekonomidir” diye konuştu.
Bakan Elvan, Türkiye’nin dış politikada gücünün hissedilmesi ve istikrarın sürmesi açısından ekonomideki başarıların son derece önemli olduğuna dikkati çekti. Yatırım ortamının iyileştirilmesi ve iş dünyasının sıkıntılarının giderilmesine yönelik hazırladıkları yeni teşvik paketini önümüzdeki günlerde TBMM’ye sevk edeceklerini belirten Bakan Elvan, paket kapsamında Damga Vergisi’ndeki mükerrerlikleri ortadan kaldıracaklarını, şirket kuruluşu ve tasfiyesini kolaylaştıracaklarını anlattı. Türkiye’de inşaat sektörünün sürükleyici bir rol oynadığını, bu sektördeki hareketliliğin diğer sektörleri de hareketlendirdiğini ancak inşaat sektöründeki büyümeyle yetinilemeyeceğini ifade eden Elvan, “Bizim üretim boyutuyla bir atılım yapmamız lazım” dedi.
BEZCİ: “HÜKÜMETİMİZİN ÖZEL SEKTÖRE YAKLAŞIMI OLUMLU”
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci ise, hükümetin özel teşebbüs ile iç içe olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, “Hükümetimizin özel sektöre yaklaşımını son derece olumlu buluyoruz” dedi. Bezci, büyümenin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 olarak gerçekleşmesinin ve işsizlik oranının 10,1’e gerilemesinin çok önemli olduğunu ifade etti.
Hükümetin açıkladığı yeni teşvik paketini çok olumlu bulduklarını vurgulayan Bezci, Ankara iş dünyasının hükümetten beklentilerini de dile getirdi. Ankara Kalkınma Ajansı’nın yönetim kurulu üyesi olduğunu söyleyen Bezci, kalkınma ajanslarının yapılarının güçlendirilmesini istediklerini kaydetti. Bezci, devletin kalkınma ajanslarına daha fazla pay ayırması ve daha dinamik bir yapıya kavuşturması talebinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.