Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO’dan Başbakan Yardımcısı Kaynak’a Ziyaret

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 65’inci hükümet olarak ekonomide yeni bir hamle gerçekleştirmek için kanuni düzenlemeler yapacaklarını söyledi.Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 65’inci hükümet olarak ekonomide yeni bir hamle gerçekleştirmek için kanuni düzenlemeler yapacaklarını söyledi.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ı ziyaret ederek, “hayırlı olsun” dileğinde bulundu. ATO’nun çalışmaları hakkında bilgi alan Başbakan Yardımcısı Kaynak, hükümetin ekonomiye yeni bir ivme kazandırmak amacıyla yapacağı çalışmalardan söz etti. Hükümetin dört önceliğinden birinin ekonomide yeni bir atılım yapmak olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Bunu hep beraber yapacağız inşallah. Hep beraber yapmamız gerekiyor” dedi.
Mülteciler konusuna da değinen Kaynak, ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeli mültecilerin yüzde 58’ini Türkiye’nin tek başına barındırdığını belirterek, “Anadolu her mağdurun, her mazlumun, her baskıya uğrayanın sığınağı olmuş. Neticede önemli olan insan. Nerede mağdur varsa, nerede mazlum varsa ulaşmaya gayret ediyoruz” dedi.
Mülteci sayısının 2 milyon 750 bine ulaştığını kaydeden Kaynak, bunların 950 bininin okul çağındaki çocuk ve gençlerden oluştuğunu bildirdi. Ekonominin başrol oyuncusunun tüccar ve sanayiciler olduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcısı Kaynak, mültecilere meslek edindirmek için sivil toplum örgütleri ve reel sektörle birlikte ortak projeler geliştirmek istediklerini ifade etti.
ATO Başkanı Bezci’nin Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların artırılması konusunda destek istemesi üzerine de Kaynak, “Biz destek veririz. Ankara Havalimanı sadece Ankara’da oturanların değil Anadolu’nun tamamınındır. Bütün bunları inşallah birlikte yapacağız” diye konuştu.
BEZCİ: “HÜKÜMETİMİZİN YANINDAYIZ”
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de konuşmasında, Türkmenlere ve Güneydoğu’da görev yapan asker ve polislere ATO olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek, “Bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmak istiyorlar ama onların buna gücü yetmez. Biz ATO olarak devletimizin, hükümetimizin yanındayız” dedi.
Ekonomide çarkların dönmesi için faizlerin düşmesi gerektiğini vurgulayan Bezci, “Faizin yüzde 1’in altına düşmesi piyasalara bir hareket, bir canlılık getirecektir” dedi.
Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların artırılması konusunda destek isteyen Bezci, “İş adamları olarak yurt dışına çıkarken hep İstanbul aktarmalı gidiyoruz. Buradan Çin’e gidecek olursak önce İstanbul’a gidiyoruz, İstanbul’dan biniyoruz, tekrar Ankara üzerinden geçiyoruz. Ankara merkezli 2-3 saatlik uçuşlar var. Bunların bir kısmı Ankara’ya aktarılırsa İstanbul’daki sıkışıklık da ortadan kalkar” diye konuştu.
Bezci, Konya-Ankara ve Eskişehir-Ankara arasında hizmet veren hızlı trenle bağlantılı uçak bileti satılması halinde Esenboğa Havalimanı’nın daha işlek hale geleceğini de sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.