Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO’dan Başbakan Yardımcısı Canikli’ye Ziyaret

Ato Heyeti Başbakan Yardımcısı Canikli'ye Ziyaret Gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ATO’dan Başbakan Yardımcısı Canikli’ye Ziyaret
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yeni teşvik paketinin Türkiye’de yatırım ortamının iyileştirilmesine ciddi bir katkı sağlayacağını belirterek, “Hem bürokrasinin azaltılması hem de gereksiz maliyetlerin azalması sonucunu doğuracak. Bütün işletmelere ciddi bir katkı sağlayacak” dedi.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. 65. Hükümet’in hızlı bir şekilde icraatlarına başladığını belirten Bezci, “İnşallah bu hizmetler artarak devam edecek. Ülkemiz için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.
Hükümetin açıkladığı yeni teşvik paketinin kendilerini memnun ettiğini bildiren Bezci, özellikle Damga Vergisi ve harçlarda yeni bir düzenlemeye gidilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Hâlihazırda Damga Vergisi ve harçlarda ciroya göre artış olduğunu hatırlatan Bezci, bu durumun düşük karlılık oranlarıyla çalışan işletmeler üzerinde yük oluşturduğunu kaydetti. Bezci, yeni teşvik paketi kapsamında şirket kuruluşunun kolaylaştırılmasının da esnaf ve tüccar açısından önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi. ATO Başkanı Bezci, yeni teşvik paketiyle yapılacak iyileştirmelerden dolayı hükümete ve Başbakan Yardımcısı Canikli’ye teşekkür etti.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise, yeni teşvik paketinin yatırım ortamının iyileştirilmesine katkı sağlayacağını belirterek, “Esas itibariyle reel sektörün ve yatırımcının birçok alandaki maliyetini azaltan ciddi bir paket. Maliyet unsuru olarak ciddi anlamda yük olmaya başlayan kalemlerde değişiklik yaptık” dedi.
Yeni teşvik paketinin ciddi anlamda rahatlama sağlayacağını ifade eden Canikli, “Hem bürokrasinin azaltılması hem de gereksiz maliyetlerin azalması sonucunu doğuracak. Bütün işletmelere ciddi bir katkı sağlayacak” diye konuştu.
Ziyaret sırasında ATO Yönetim Kurulu üyeleri de çeşitli sektörlerin sorunlarını dile getirdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.