Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO’dan “Ankara” İstişare Toplantısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle ekonomik ve sosyal durgunluğun baş gösterdiği Ankara’da hayatı yeniden canlandırmak için bir eylem planı hazırlığı içinde olduklarını...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle ekonomik ve sosyal durgunluğun baş gösterdiği Ankara’da hayatı yeniden canlandırmak için bir eylem planı hazırlığı içinde olduklarını belirterek, “Ankaramızda hayatı canlandırmak istiyoruz. Kızılay’a, Ulus’a ve Tunalı Hilmi Caddesi’ne can suyu vermek istiyoruz” dedi.
Ankara Ticaret Odası, son dönemde yaşanan olayların yol açtığı ekonomik ve sosyal durgunluğa çözüm aramak için başlattığı istişare toplantılarının ikincisini Kızılay, Ulus ve Tunalı Hilmi Caddesi esnafı ile gerçekleştirdi. Toplantıda özellikle Kızılay’daki son saldırının ardından sekteye uğrayan ticareti yeniden canlandırmak için alınması gereken önlemler ele alındı.
ATO Başkanı Bezci, toplantıda yaptığı konuşmada, “Acilen bir kampanya başlatacağız. Ankara’yı terörle anılan bir şehir olmaktan çıkaracağız” dedi.
Son dönemde yaşanan olayların ardından hem vatandaşın hem de esnafın ekonomik, sosyal ve psikolojik açıdan zarar gördüğünü belirten Bezci, “Kızılay’daki elim hadise hepimizi çok derinden yaraladı. Piyasaların durmasına neden oldu. Ama biz bunu da atlatacağız. Hayatımızı normale döndüreceğiz” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde 200 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen “Teröre Hayır Kardeşliğe Evet” mitingini hatırlatan Bezci, “Gerekirse yine böyle bir organizasyon yapılabilir” diye konuştu.
Toplantıya katılan esnaf temsilcileri ise, akşam 20.00’den sonra Kızılay’da hayatın durduğunu belirterek, bölgenin cazibesinin artırılması gerektiğini söylediler. Bestekar Sokak’ta iş yeri bulunan bir esnaf, “Kızılay ve çevresi zaten yok olmak üzereydi. Son yaşananlar da tuzu biberi oldu. Burası başkent ama 22.30’dan sonra Kızılay’a ulaşım yok. Kaldırımlarda yürünmüyor” diye konuştu.
Kızılay’da iş yeri bulunan bir başka esnaf ise, “46 yıllık esnafım. Kızılay’da zaten irtifa kaybı vardı, dibe vurdu. Akşam 20.00’de Kızılay’da hayat duruyor. Çünkü aydınlatma yok. Kızılay’ın en büyük iki sorunu aydınlatmadan kaynaklı güvenlik sorunu ve işporta sorunu” dedi.
Kızılay esnafları, normalleşme çalışmaları çerçevesinde cadde ve sokakların iyi aydınlatılmasını, süsleme ve ışıklandırma yapılmasını, toplu ulaşımın geç saatlere kadar devam etmesini, otopark sorununun çözülmesini, imza günü ve el sanatları festivali gibi açık hava etkinlikleri yapılmasını önerdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.