Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO Yönetimi Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu’yu Ziyaret Etti

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. 65’inci hükümetin Türkiye’ye ve...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. 65’inci hükümetin Türkiye’ye ve iş dünyasına hayırlı olmasını dileyen Bezci, “Sizi tekrar burada görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti. Başarılar diliyoruz” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaretinde faiz oranlarının düşmesini istediklerini söyleyen Bezci, “Piyasalar biraz sıkıntılı. Piyasaların açılması için, daha çok işçi çalıştırmamız için faizlerin düşmesini bekliyoruz. Esnaf, tüccar ve sanayicinin önü açılsın” diye konuştu.
Ankara’ya 2-3 saatlik mesafedeki ülkelere giderken İstanbul aktarmalı uçuşlar nedeniyle en az 1 gün kaybettiklerini anlatan Bezci, Ankara’dan direkt uçuş noktalarının sayısının artırılması konusunda Bakan Soylu’dan destek istedi. Ziyarette ATO’nun çalışmalarından da söz eden Bezci, Ankara’daki şehit ailelerine 15’er bin lira yardımda bulunduklarını bildirdi.
Ziyaret sırasında taşeron işçilerin kadroya alınması kararı nedeniyle sektörde iş yapan firmaların yaşadığı sıkıntılar, sigorta primi ödemelerinde 1 günlük gecikme için yüzde 2 oranında gecikme faizi uygulanması, sigorta acentelerine KOBİ statüsü verilmesi, Kıdem Tazminatı Fonu ve işbaşı eğitim programı konuları da dile getirildi.
BAKAN SOYLU: “BURAYI KENDİ EVİNİZ BİLİN”
ATO heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Soylu ise, üreten ve ticaret yapan camianın işlerini kolaylaştırmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Burayı kendi eviniz, yurdunuz bilin. Ne eksik varsa, bizim bakanlığımız tarafından ne yanlış yapılıyorsa bana anında ulaşın. Biz özellikle üreten camianın, ticaret yapan camianın işlerinin kolaylaşması için çaba sarf etmek durumundayız. Meseleleri çıplaklığıyla ortaya koyalım. Bizim de eksiğimiz olabilir, sizin de eksiğiniz olabilir. Nasıl çözebileceksek ona bakalım” diye konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak prim borçlarıyla ilgili yapılandırma dahil bakanlıklar arasındaki farklı uygulamaları ortadan kaldıracak bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Soylu, “Orada ayrı bir muameleyle, bizde ayrı bir muameleyle karşı karşıya kalmayacaksınız” dedi.
Soylu, sigorta acentelerinin KOBİ statüsüne kavuşturulmaları konusunda elinden gelen desteği vereceğini, Kıdem Tazminatı Fonu konusunda da hem çalışanı hem de işvereni koruyan, toplumun bütün kesimlerinin uzlaşma sağladığı bir sistemi kurmak istediklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.