Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO Başkanı Salih Bezci:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bir süredir durgunluk yaşanan piyasaların Mart ayından itibaren canlanmaya başladığını belirterek, “Piyasaların soluk alışverişi düzene giriyor” dedi.ATO Başkanı Salih...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bir süredir durgunluk yaşanan piyasaların Mart ayından itibaren canlanmaya başladığını belirterek, “Piyasaların soluk alışverişi düzene giriyor” dedi.
ATO Başkanı Salih Bezci, yazılı bir açıklama yaparak ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı öncesinde, indirim olacağına dair beklentinin olumlu bir etki oluşturduğunu kaydeden Bezci, “Enflasyon rakamları aşağı iniyor, faiz indiriminin devam edeceğine dair bir beklenti var. Cari işlemler açığı düşüyor. Türkiye’ye gelen sermayede de kıpırdanma var. Bu gelişmeler yatırım, üretim ve perakende ticarete olumlu yansıyor” dedi.
Bezci, konut sektörü ve bağlı bulunduğu inşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için büyük önem arz ettiğini belirterek, “Gayrimenkul sektöründe bir süredir yaşanan durgunluk moral bozuyordu. Son dönemdeki canlanma bu sektöre de yansıdı ve konut satışlarında hareketlenme başladı” dedi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerinin bu canlanmayı yansıttığını ifade eden Bezci, “Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde bir oranında artarak 117 bin 205’e ulaştı. İstanbul’da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,8 daha fazla konut satılırken Ankara’da bu artış yüzde 10,9 oldu. Bu oranlar, ekonomimizdeki canlanmanın halkın hayatına yansımasıdır” diye konuştu.
Bezci, Merkez Bankası’nın faiz indiriminin konut kredi faizlerine yansımasıyla talepteki canlanmanın daha da artacağını söyledi.
“HER ŞEYİN BAŞI İSTİKRAR”
Türkiye’nin gerek coğrafyasından gerekse iç yapısından kaynaklı sorunlar yaşamasına rağmen, örnek gösterilecek bir ekonomik gelişimi sürdürdüğüne dikkat çeken Bezci, “İçte ve dışta yaşanan sorunlara rağmen ekonomideki gelişmeler umut verici. Her şeyin başı istikrar ve çok şükür siyasi istikrar sayesinde ekonomik istikrarı da yaşıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.