Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO Başkanı Menevşe: "Teşvik paketi iş dünyasına büyük moral oldu"

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, "Yeni teşvik paketi il bazında verilen mevcut teşviklerin eksikliklerini gidermesi bakımından önemli olduğu kadar iş dünyasının vize ve finansman sorunları gibi çeşitli problemlerine...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, "Yeni teşvik paketi il bazında verilen mevcut teşviklerin eksikliklerini gidermesi bakımından önemli olduğu kadar iş dünyasının vize ve finansman sorunları gibi çeşitli problemlerine de çözüm getirmesi bakımından çok önemlidir" dedi.
Menevşe, hükümetçe açıklanan yeni teşvik paketini ve ekonomik sorunların çözülmesi için atılan adımları değerlendirdi.
Yeni teşvik paketinin en önemli yanının proje bazlı teşvik sistemine geçişi öngörmesi olduğunu ifade eden Menevşe açıklamasında, "Türkiye’nin ekonomisini güçlendirmesi ve sürdürülebilir kalkınma için katma değeri yüksek, AR-GE, inovasyon ve yüksek teknolojiye dayalı yeni yatırımların önünün açılması ve teşviki gerektiğini uzun süredir dile getiriyorduk. Orta ileri teknoloji ürün yatırımlarının tamamının 4. Bölge teşvikleri kapsamına alınması iller bazında verilen teşvikler nedeniyle iş dünyasının sıkça şikayet ettiği mevcut teşvik sisteminin önemli bir sıkıntısını ortadan kaldıracaktır" görüşlerine yer verdi.
Menevşe’nin iş dünyasını rahatlatacak bir hamle olarak değerlendirdiği yeni teşvik paketine ilişkin açıklaması şöyle:
"Kalkınma için özel sektör girişiminin şart olduğu ancak özel sektörün finansmana erişimde sıkıntıları olduğu yine uzun süredir dile getirdiğimiz sorunların başında gelmekteydi. Eximbank kredilerinde kolaylık, teminat açıklarında Kredi Garanti Fonu desteği, dış kaynaklı sermayenin yatırımlarını hızlandıracak vergi muafiyetleri, proje bazlı yatırım teşvikleri, her türlü taşınabilir menkul değerin teminat gösterilebilmesi gibi yeni düzenlemelerle yatırım ve büyüme de en önemli kısıt olan finansman sorununun hafifletileceğini değerlendiriyoruz. Gümrük Birliği anlaşması kapsamında mal ve hizmetlerin serbest dolaşımında ülkemiz aleyhine haksız rekabet oluşturan ve bu mal ve hizmetleri sunan işadamlarının yurtdışına seyahatlerinde büyük zaman ve ekonomik kayba neden olan vize sorununu da bu teşvik paketiyle aşacağımızı görüyoruz. Vize sorununun çözülmesiyle en önemli ekonomik pazarımız olan AB pazarında işadamlarımızı daha aktif ve müteşebbis göreceğimize inanıyorum. Teşvik paketinin yanında özellikle Rusya ve İsrail ile sorunların giderilmesi yönünde atılan adımları da iş dünyası olarak çok yerinde bulduğumuzu ifade etmek isterim. Nitekim tarım, turizm ve ihraç mallarında kendini gösteren sıkıntıların, atılan bu adımlarla kökleşmeden giderilebileceği ve iş dünyasının bu sıkıntılı süreci minimum hasarla atlatacağına inanıyorum.
Ekonominin ve iş dünyasının çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı bu dönemde Hükümetçe atılan bu adımların çok yerinde ve zamanında olduğunu değerlendiriyorum. Bu paketin ve vizyonun sorunlarımızı çözmenin yanında ülkemizin orta gelir tuzağından çıkışı için de iyi bir fırsat olmasını diliyorum.
Son derece olumlu bulduğumuz yeni teşvik paketi ve atılan adımlar için iş dünyası olarak Sayın Başbakanımız başta olmak üzere hükümetimize teşekkür ediyor, bu yaklaşımın iş dünyası ile sürdürülmesini temenni ediyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.