Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO Başkanı Bezci: “Kitap ve kırtasiyeye yeniden taksit gelsin”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, kitap ve kırtasiye malzemelerinde kredi kartına taksit imkanını kaldıran düzenlemenin iptal edilmesini istedi.ATO Başkanı Bezci, ATO’nun 19 No’lu Kırtasiye ve Kitap-Dergi Satıcılıları...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, kitap ve kırtasiye malzemelerinde kredi kartına taksit imkanını kaldıran düzenlemenin iptal edilmesini istedi.
ATO Başkanı Bezci, ATO’nun 19 No’lu Kırtasiye ve Kitap-Dergi Satıcılıları ve Kopyalama Merkezleri Meslek Komitesi, 12 No’lu Kozmetik Ürünler İmalat ve Satıcıları Meslek Komitesi ve 62 No’lu Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleriyle birlikte Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk’ü makamında ziyaret etti. Bezci, ziyarette yaptığı konuşmada 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nun getirilen borç yapılandırmasının sıkıntıda olan şirketlere nefes aldıracağını söyledi. Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğin 27 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Bezci, yönetmeliğin 26’ncı maddesinin 7. fıkrasının değiştirilerek kitap ve kırtasiye malzemelerinde taksit imkânının kaldırıldığını hatırlattı. ATO Başkanı Bezci, eğitim döneminin başında yapılan yeni düzenlemenin hem kitap ve kırtasiye satıcılarını hem de öğrenci velilerini zor durumda bıraktığını belirtti. Bezci, şunları söyledi:
“Kitap ve kırtasiye giderleri ailelerin bütçelerinde önemli yer tutuyor. Çoğu aile çocuklarının kitap ve kırtasiye malzemelerini taksitle satın alıyordu. Kitap ve kırtasiyenin ofis malzemeleri grubuna alınarak taksit imkânının kaldırılması özellikle çok çocuklu aileleri ve sektör temsilcilerini zora soktu. Düzenlemenin iptal edilmesi ailelerin ve sektörün yüzünü güldürür.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.