Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO Başkanı Bezci: "Büyüme Hızı Umut Verici"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın 2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,8 olarak gerçekleşmesinin ’umut verici’ bir gelişme olduğunu söyledi. Bezci, "Büyümenin hızı tamam,...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın 2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,8 olarak gerçekleşmesinin ’umut verici’ bir gelişme olduğunu söyledi. Bezci, "Büyümenin hızı tamam, sıra kalitede yani üretime dayalı büyümede" dedi.
Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, TÜİK tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla 2016 yılı birinci çeyrek verilerini değerlendirdi. 2015 yılında olduğu gibi 2016’nın ilk çeyreğinde de büyümeye en önemli katkıyı hane halkı harcamaları ile devletin harcamalarının sağladığını kaydeden Bezci, "Türkiye ekonomisinin içeride ve dışarıda yaşanan olumsuzluklara rağmen, Rusya başta olmak üzere ihracat pazarlarındaki sıkıntılara rağmen, büyümenin sağlaması gerçekten çok olumlu bir gelişmedir. Ancak büyümenin hızı kadar kalitesi de önemli. Türkiye’de iç tüketim ve kamu harcamalarına dayalı, cari açık oluşturan büyüme yerine ihracata ve yatırıma dayalı, kaliteli bir büyümenin sağlanması gerekiyor" diye konuştu.
Türkiye’nin ihracat pazarlarında yaşanan sıkıntıların devam ettiğine dikkat çeken Bezci, şunları söyledi:
"İş alemi olarak büyümenin beklenenin üzerinde çıkmasından memnunuz. Türkiye’nin büyümesi ekonomik olduğu kadar siyasi olarak da çok önemlidir. Başta Rusya gerginliği olmak üzere ülkemizin karşı karşıya kaldığı jeopolitik risklere rağmen büyümenin sağlanması, Türkiye’nin ekonomik gücünü dünyaya göstermesi açısından etkileyici bir hamle olmuştur."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.