Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atık Su, Güneş Enerjisi İle Arıtılacak (Özel Haber)

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde atık su arıtma tesisinin çalışması için gerekli olan elektrik, güneş enerjisi ile sağlanacak. GMKA tarafından desteklenen proje ile Balıkesir OSB’de 9 dönümlük alan güneş paneli tarlasına dönüştürülürken,...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atık Su, Güneş Enerjisi İle Arıtılacak (Özel Haber)
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde atık su arıtma tesisinin çalışması için gerekli olan elektrik, güneş enerjisi ile sağlanacak. GMKA tarafından desteklenen proje ile Balıkesir OSB’de 9 dönümlük alan güneş paneli tarlasına dönüştürülürken, yatırım ile birlikte 2 bin 400 panelin yerleştirilmesine başlandı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) desteği ile Balıkesir OSB’ye güneş enerji panelleri yerleştiriliyor. GMKA İzleme Uzmanı Ertuğrul Burak Meriç, "Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüz, kendi öncelikleri ile ajansımızın önceliklerini örtüştürerek bir proje yaptı. Proje 2015 yılında desteklemeye hak kazandı. Proje ile yıllık 830 megawatt gücünde bir üretim hedefleniyor. Tesiste 2 bin 400’e yakın panel bulunuyor. 9 dönümlük alana kurulan güneş enerjisi panellerinin anlık üretimi ise 600 kW olacak. Yıllık, güneşli gün sayısına bağlı olarak 832 megawaatlık bir enerji hedefleniyor. Atık su arıtma tesisinin yıllık tüketimi ise bin 440 megawatt civarında. Yaklaşık yüzde 60 elektrik enerjisi güneş enerjisinden karşılanması hedeflenmektedir" dedi.
OSB Müdürlüğü’nde görevli Çevre Mühendisi İsmail Vatman, "Projemizi GMKA desteği ile yürütüyoruz. 2 bin 400 adet panel kullanılmaktadır. Su artırma istasyonunun enerjisini buradan karşılayacağız. İlerleyen dönemlerde kapasite arttırımı ile kapasiteyi arttırabiliriz. Projenin bedeli ise 2 milyon 400 bin TL’dir" şeklinde konuştu.
Haziran ayı sonunda bitecek proje ile sanayi tesislerinin suyu güneş enerjisinden elde edilen elektrik ile arıtılmaya başlanılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.