Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşut’tan, “Darbe girişimi ile yıkamadıkları demokrasiyi ekonomi ile yıkmaya çalışacaklar” uyarısı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, FETÖ’nün, 15 Temmuz’da kaybettiği savaşı başka alanlara taşıyacağına, bunun en önemlisinin de ekonomi sahası olacağına dikkat çekerek, “Darbe girişimi...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, FETÖ’nün, 15 Temmuz’da kaybettiği savaşı başka alanlara taşıyacağına, bunun en önemlisinin de ekonomi sahası olacağına dikkat çekerek, “Darbe girişimi ile yıkamadıkları devleti, seçilmiş hükümeti, demokrasiyi bu kez ekonomi ile yıkmaya çalışacakları aşikardır. Askeri, emniyet güçleri ve istihbarat anlamında ne kadar güçlü olmamız şart ise ekonomik anlamda da o kadar güçlü olmak zorundayız” uyarısında bulundu.
MTSO Başkanı Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi. Aşut, darbe girişimini, bir terör örgütünün yıllarca devlet içinde yapılanmasının sonucu olan ‘adi ve alçakça bir kalkışma’ olarak niteledi. Darbe girişiminin, Türk milletinin 2023 hedefleri için toplumsal bir mutabakatla ortaya koyduğu ekonomik ve sosyal hedeflere yönelik her şeye rağmen mücadele ederken, küresel ve bölgesel büyük sorunlara, siyasi sıkıntılara, ekonomik buhranlara ve bölgesel savaşlara rağmen Türkiye’nin bir yandan güçlü bir şekilde ayakta kalmak, bir yandan da ülkeyi demokrasi, hukuk üstünlüğü ve evrensel insanlık değerleri ile geleceğe taşımaya çalışırken yapıldığına dikkat çeken Aşut, “Darbe girişimi, bu milletin her bir ferdiyle yıllardır ilmek ilmek ördüğümüz, alın teri döktüğümüz değerlerimize, tüm kazanımlarımıza karşı, aslında milletin emeğine karşı bir darbedir” ifadelerini kullandı.
“Türk milleti, üst aklın üstünde gerçek bir üst aklın olduğunu gösterdi”
FETÖ’nün bir üst akıl tarafından idare edildiğine işaret eden Aşut, milletin aklının ve ferasetinin bu üst aklı yendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bu alçaklar demokrasimize darbe vurmak istemişlerdir. Bu alçaklar 100 yıldır her bir ferdiyle fedakarlıklar yaparak bu noktaya getirdiğimiz güçlü ekonomimize darbe yapmak istemişlerdir. Bu alçaklar, yüzlerce yıldır her dış etkene, küresel oyunlara rağmen topyekun millet olarak kardeşliğimize darbe vurmak istemişlerdir. Ancak, Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmalarında sıkça kullandığı ve aslında olayı veciz bir şekilde özetleyen ‘kaderin üstünde bir kader var’ inancı bu alçakların unuttuğu bir konuydu. Aklıselim herkes bu FETÖ’nün ve aslında ülkemiz içinde şer odağı olan tüm terör örgütlerinin bir üst akıl tarafından idare edildiğini biliyor. Ancak, 15 Temmuz gecesi tankların önüne yatan, ülkesinin geleceği için korkmadan bombaların arasına dalan, esir olmamak için kurşunların önüne çıkan yüce Türk milleti aslında o gece bu malum üst aklı da çaresiz bırakan gerçek bir en üst aklın olduğunu gösterdi; o da yüce Türk milletinin feraseti, cesareti, vatan ve millet adına gözünü kırpmadan görevini yapma bilincidir. Genlerimize işleyen Kurtuluş Savaşı ruhudur, Çanakkale ruhudur. İşte en üst akıl bizce budur ve tüm akıllara dur demiştir. Bu milletin bir ferdi olmakla bir kez daha gurur duyuyorum.”
“Darbe girişimi ile yıkamadıkları demokrasiyi ekonomi ile yıkmaya çalışacaklar”
15 Temmuz’da milletin gösterdiği bu feraset ve fedakarlıkların artık iş dünyasını ülke ve millet adına daha çok çalışmaya, daha çok emek sarf etmeye zorladığını ifade eden Aşut, MTSO olarak demeçlerinde sürekli, ‘Devletimiz ve güvenlik güçlerimiz bu alçak terör örgütleri ile mücadele ederken, bizler, toplumun tüm kesimleri, kendi görevlerimize odaklanmalı, herkes kendi cephesinde kanının son damlasına kadar mücadelesini vermeli ve ülkenin normalleşmesini sağlamalıyız’ dediklerini anımsattı. İş dünyası olarak, bu terör örgütlerinin ve destekçilerinin deşifre olması, devletin kılcal damarları içinden atılması adına tüm desteği verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini kaydeden Aşut, şöyle devam etti: “Ama öte yandan iş dünyasının sorunlarını, bizi geleceğe taşıyacak olan, bir anlamda sosyal huzurumuz olan ekonomimizin zarar gören kısımlarını onarmak ve geliştirmek anlamında artık bu konulara odaklanmamız gerekmektedir. Düşen ihracata, artan işsizliğe çare bulmaya çalışmak, bunlar için projeler ve çözümler üretmek, en az bu terör örgütleri ile mücadele etmek kadar önemlidir. Ekonomimizin yüksek teknolojili ve katma değer üreten bir sanayi devrimini yaşaması, bunun alt yapısını hazırlamak, ar-ge ve inovasyonla dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmeye çalışmak, en az bu terör örgütleri ile mücadele etmek kadar önemlidir. Çünkü biliyoruz ki, dış destekli bu alçak terör örgütleri millet önünde kaybettikleri mücadeleyi, devletimizin önünde kaybettikleri bu savaşı başka alanlara taşıyacaklardır. Bunun en önemlisi ekonomi sahası olacaktır. Darbe girişimi ile yıkamadıkları devleti, seçilmiş hükümeti, demokrasiyi bu kez ekonomi ile yıkmaya çalışacakları aşikardır. Bundan dolayı askeri anlamda, emniyet güçleri ve istihbarat anlamında ne kadar güçlü olmamız şart ise ekonomik anlamda da o kadar güçlü olmak zorundayız.”
“Üst akılara verilecek en güzel cevap güçlü bir ekonomiyi tesisi etmektir”
Mersin iş dünyasının artık tek görevinin, önce kentin sonra da ülkenin ekonomik gelişmesi adına projelerine devam etmesi olduğunu belirten Aşut, “Tüm çabamız kentimizin ve ülkemizin üretimini, ihracatını artırmaya yönelik olacaktır. Bu işin arkasındaki o malum üst akılara verilecek en güzel cevap güçlü bir ekonomiyi tesisi etmektir. Bu dış mihraklara verilecek en güzel cevap demokrasimizi, evrensel insan haklarını, hukukun üstünlüğünü daha da güçlendirmektir. ‘Her şerde bir hayır vardır’ düsturuna olan inancımızla bu olumsuz olayların milletimiz arasında oluşturulmak istenen yapay kutuplaşmaları yok ettiğine, vatan ve demokrasi ortak paydasında tüm siyaseti bir araya getirdiğine şahit olmak bizleri olağanüstü mutlu etmektedir. Bu atmosferin korunması adına her bir ferdimiz gayret etmelidir. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu millete hizmet etmenin artık sadece bir sorumluluk değil, bir ibadet olduğunu daha da iyi görüyoruz ve bu ülkenin parlak geleceğinin küçük bir parçası olmanın gururunu yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Gördük ki, söz konusu vatansa, gerisi teferruatmış” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.