Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASO’dan Ar-Ge vurgusu

Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nurettin Özdebir, stratejik büyümenin ancak Ar-Ge çalışmalarıyla olacağını vurgulayarak, "İş dünyasında büyük olmak kolay fakat büyük kalmak zordur. Ar-Ge bizlere büyük kalmayı...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nurettin Özdebir, stratejik büyümenin ancak Ar-Ge çalışmalarıyla olacağını vurgulayarak, "İş dünyasında büyük olmak kolay fakat büyük kalmak zordur. Ar-Ge bizlere büyük kalmayı vaat ediyor" dedi.
Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısı ASO 1.Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirildi. Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Ar-Ge Tasarım Merkezlerine sağlanan destekler ve süreç hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Hidromek Genel Müdürü Aykut Dilden ve Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu ise Ar-Ge denemelerindeki tecrübeler ve mali avantajları katılımcılara aktardı. Özdebir, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, sanayici olarak dünya ile rekabet edebilmemiz için daha farklı ürünler üretebilmemiz gerektiğini belirterek, "Bunun en kolay yolu daha çok bilgi ve teknoloji odaklı üretimler yaparak sınıf atlamaktan geçiyor. Bunun için devletimiz bir takım teşvikler hazırlayarak bu işi bizler için kolaylaştırdı. Her işletmenin kendi bünyesinde Ar-Ge merkezi kurmasını teşvik ederek bundan avantajlar sağlayacak yapılar oluşturuldu. Ar-Ge merkezleri sadece yeni ürünler üretmek için değil, diğer büyük sorunumuz olan verimlilik konusunda da bize destek olmaktadır. Burada çalıştırdığımız nitelikli insanlar işletmelerimizin verimliliğine de katkı sağlayacaktır" diye konuştu.
OECD ülkeleri arasında yapılan çalışmada büyük firmalarla Kobiler arasındaki verimlilik farkının 1.8 kat olduğunu söyleyen Özdebir, "Bizim ülkemizde ise bu fark 5 katı. Diğer taraftan KOBİ tanımı içerisinde kalan firmalarımızın oranı toplam firmalarımızın oranının yüzde 99.8’i. Bize yıllarca KOBİ olmayı gurur kaynağı olarak empoze ettiler. KOBİ olmak ölüm vadisinde geçen bir süreçtir. Firmalarımızın çok hızlı bir şekilde bu süreci aşıp ölçek ekonomisine ulaşabilmesi gerekiyor " ifadelerini kullandı.
Özdebir, "İhracatımızın yüzde 65’ini KOBİ’ler yapıyor diye övünüyoruz. Binde 2’si KOBİ olmayan firmalar ihracatımızın yüzde 35’ini gerçekleştiriyor. Yakın zamanda Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin sürekliliğini sağlayan ve bunu hayata geçirebilen işletmeler ayakta kalacak, önem vermeyenler çok büyük sıkıntılar yaşayacaktır "değerlendirmesinde bulundu.
"Sanayicimiz var olanı geliştirmek, büyüme stratejisini uygun adımlarla yürütebilmek için Ar-Ge merkezleri oluşturmak zorundadır" diyen Özdebir şöyle devam etti:
"Hem bilimsel veriler hem de tecrübenin harmanlandığı Ar-Ge sahalarında, iş kapasitesinin büyüdüğünü görüyoruz. Stratejik büyüme ancak Ar-Ge çalışmalarıyla olur. İş dünyasında büyük olmak kolay fakat büyük kalmak zordur. Ar-Ge bizlere büyük kalmayı vaat ediyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.