Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASO Başkanı Özdebir: "Türkiye yoluna güçlenerek devam ediyor"

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 2017 yılının üçüncü çeyreğindeki yüzde 11.1’lik büyüme rakamına şaşırmadığını belirterek, "Türkiye yoluna güçlenerek devam ediyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 2017 yılının üçüncü çeyreğindeki yüzde 11.1’lik büyüme rakamına şaşırmadığını belirterek, "Türkiye yoluna güçlenerek devam ediyor" dedi.

3. çeyrekte önemli bir büyüme gerçekleşeceğinin tüm ekonomistler tarafından dile getirildiğini vurgulayan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme oldukça önemlidir. Sanayinin ve özelde imalat sanayinin yüzde 15’e yakın büyümüş olması Türk sanayicileri olarak bizleri memnun etmiştir. Hain darbe girişiminin 1 yıl sonrasında büyümenin bu boyutta olması, Türkiye ekonomisinin ne derece güçlü olduğunu ortaya koymaktadır. Bu 1 yıllık sürede hükümetimiz ve özel sektörümüz uyum içerisinde sürdürülebilir bir büyümeyi tesis etmeyi başarmıştır" diye konuştu.

Bu rakamlar sonrasında uluslararası kuruluşların yeniden Türkiye’nin büyüme beklentilerini revize edeceklerine dikkat çeken Özdebir, "Yılın genelindeki büyüme performansı ile Türkiye, Çin’in büyüme rakamını geçerek bu sene en yüksek büyümeyi gerçekleştiren ülke olacağını tahmin ediyorum. Ekim ayındaki sanayi üretim endeksi değeri bu yolda yürümeye devam ettiğimizi net bir şekilde göstermektedir" ifadelerinde bulundu.

Özdebir, 2016 yılının 3. çeyreğinde yüzde 3.1 daralan imalat sanayinin, bu yıl yüzde 15.2’lik büyüme performansı yakaladığını ifade ederek, "Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında imalat sanayi üretim endeksleri değerinin zirve yapması, bu performansın öncü göstergeleri olmuştur. Sanayi ciro endeksi Eylül ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 32 artmıştır. Bugün de büyüme rakamları ile somutlaştırılan bu performans bize, tüm zorluklarına rağmen Türkiye’nin ve Türk sanayicisinin yoluna devam ettiğini göstermektedir" diye vurguladı.

Özdebir, özellikle makine teçhizat yatırımlarındaki yüzde 15’lik artışın, Türkiye’nin büyümesinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğinin en net göstergesi olduğunu ve tüm göstergelerin büyümenin önünde engel bulunmadığını ortaya koyduğunu da sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.