Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASO Başkanı Özdebir, Asansörde Kalite İçin Ürün Sigortası Önerdi

ANKARA (İHA) – Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, "Asansör sektöründe kaliteyi sağlamanın en önemli yollarından birinin ürün sigortası olduğunu düşünüyorum" dedi.Ankara’da üretim yapan asansörcüler, çeşitli sorunlarını...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, "Asansör sektöründe kaliteyi sağlamanın en önemli yollarından birinin ürün sigortası olduğunu düşünüyorum" dedi.
Ankara’da üretim yapan asansörcüler, çeşitli sorunlarını tartışmak için Ankara Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde bir araya geldi. Ankara Sanayi Odası Asansör Sanayi Meslek Grubu ve Anadolu Asansörcüler Derneği’nin birlikte gerçekleştirdiği toplantıya Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Vehbi Konarılı, Dernek Başkanı Gürhan Cihaner ve çok sayıda asansör sanayicisi katıldı.
Toplantının açılışında konuşma yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, asansör üretiminin fazla sermaye gerektirmeyen, merdiven altı üretime açık bir sektör olduğuna dikkat çekti.
Sektörde iş potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Özdebir, buna karşılık çok büyük sorunların olduğunu da ifade etti. Özdebir, bu alanda mesleki yeterliliğin sağlanması gerektiğini de belirterek, "Nerdeyse artık tüm binalarda asansör var. Bizler canımızı sizlere emanet ediyoruz. Ama merdiven altı atölyelerde yeterliliği olmayan kişilerce yapılan üretimler hepimizin hayatını tehlikeye atıyor. Sektörde kaliteyi sağlamanın en önemli yollarından birinin ürün sigortası olduğunu düşünüyorum. Bu yöntemle kaliteli ve standartlara uygun üretim yapan firmaların risk primleri düşük olacak, kalitesiz ve standartlara uygun üretim yapmayanlar ise daha yüksek prim yükleriyle karşı karşıya kalacaklar. Böylece sektörde kaliteyi teşvik eder ve çantacı diye nitelendirdiğimiz kalitesiz üretimi frenleriz" dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı ise bir yıl içinde Avrupa ülkelerinin tamamında bile Türkiye’deki kadar asansör kazası olmadığını vurguladı.
Konarılı, "Uçak kazalarında ölen sayısından daha fazla insan asansör kazalarında hayatını kaybediyor. Sektörde standardı ve kaliteyi sağlamak zorundayız. Çeşitli sorunların olduğunu biliyoruz. Ancak sorunlar konusunda önce kendi aranızda mutabakat sağlayın çözüm için biz her konuda yardıma hazırız" ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.