Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: "Deve Kuşu Gibi Kafasını İşletmelerin İçine Sokan Sanayici Başarılı Olamaz"

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve ASO 1. OSB Başkanı Nurettin Özdebir, "Deve kuşu gibi kafasını işletmesinin içine sokan sanayiciler, dünyada olup bitenlerin farkına varamaz ve başarılı olamaz" dedi.ASO tarafından düzenlenen "OSB Sohbetleri"...

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Sanayi Odası (ASO) ve ASO 1. OSB Başkanı Nurettin Özdebir, "Deve kuşu gibi kafasını işletmesinin içine sokan sanayiciler, dünyada olup bitenlerin farkına varamaz ve başarılı olamaz" dedi.
ASO tarafından düzenlenen "OSB Sohbetleri" toplantılarının ikincisi ASO 1. OSB’de gerçekleştirildi. Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt’un konuşmacı olarak katıldığı toplantının açılışını yapan Özdebir, sanayi odası ve OSB başkanı olarak sanayicilerin üretim şartlarını kolaylaştırmak için çaba gösterdiklerini belirtti ve "Dünyada olup bitenleri takip edemeyen işletmelerin artık ayakta kalması zor. Her geçen gün hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen teknolojiyi tüm işletmelerimizin yakından takip etmesi ülkemizin ve işletmelerimizin yararına olacaktır" dedi.
Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt da yeni kavranmaya başlanan sanayi 4.0’ın bir moda olmadığını ve Türkiye’nin istese de istemese de bundan etkileneceğini söyledi. Bozkurt, gerek sanayi 4.0 gerekse inovasyon kavramlarının dejenere olmasının da engellenmesi gerektiğini bildirdi.
Sanayi 4.0 kavramının ilk olarak Almanya’da çıktığını belirten Rüştü Bozkurt, ABD’nin ise bunu ’akıllı üretim’ olarak adlandırdığını kaydetti.
Türkiye’de son yıllarda hükümet, sanayici ve medya tarafından inovasyon kavramının çok tartışılmasının önemine işaret eden Bozkurt, sanayi 4.0’da da aynı şeyin yaşandığını, fakat bunların altının çok doldurulamadığını söyledi.
"BİN YILLIK FIRSAT ÖNÜMÜZDE DURUYOR"
Yine de gelişmeleri Türkiye açısından pozitif bulduğunu belirten Rüştü Bozkurt, buna rağmen tanımlamanın ve uygulamanın doğru yapılamaması halinde, bunun katma değere dönüştürülme şansının kalmayacağını aktardı. Bu noktada, sivil toplum örgütleri, sanayici, siyasetçi ve medyanın bir bütün olarak hareket etmesi gerektiğini anlatan Bozkurt, Türklerin Selçuklu Osmanlı dönemlerinden bu yana yaklaşık bin yıldır önüne böyle bir fırsat gelmediğini vurguladı.
Halen Almanya ve ABD’nin fırsatlarına Türkiye’nin de eşit mesafede olduğunu söyleyen Rüştü Bozkurt, "Bu bir tavla oyununa benziyor, kim iyi düşünür ve geleceği iyi planlarsa kazanır" diye konuştu.
Bozkurt, Sanayi 4.0’ın bir slogan veya moda olmadığının altını çizerek, "Siz işinizi geliştirmeyi bir sevda haline getirseniz, bu konuyu iyi yorumlayıp uygulamaya geçerseniz, ülke olarak bu milli fırsattan istifade etmiş oluruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.