Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: "Alınan kararlar bize moral verdi"

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı EKK kararlarına ilişkin, "Alınan kararlar bize moral verdi. Bizi en çok memnun eden karar yapısal reformların bir takvime bağlanarak hızlandırılacak...

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı EKK kararlarına ilişkin, "Alınan kararlar bize moral verdi. Bizi en çok memnun eden karar yapısal reformların bir takvime bağlanarak hızlandırılacak olmasıdır" dedi.
Kredi Garanti Fonu’nun sağlayacağı kefalet desteğinin kredi hacminde ciddi artışlara yol açmasını beklediğini belirten Özdebir şunları söyledi:
"Kredi hacmindeki artış, piyasaların içinde bulunduğu nakit sıkıntısını aşmasına yardımcı olacaktır. 2017’nin ilk üç ayında yapılması gereken SGK primlerinin yılın son üç ayına ertelenmesi de nakit sıkıntısını hafifletecek kararlardır. KOSGEB aracılığıyla özellikle imalat sanayiinde faaliyet gösteren küçük işletmelere ilk yılı ödemesiz üç yıllık 50 bin liraya kadar faizsiz kredi verilecek olması da memnuniyet vericidir. İhracat kredilerine sağlanan yüzde 100 Eximbank kefaleti de ihracatımıza olumlu yansıyacaktır. İnşaat işlerinde KDV iadesi yapılacak olması da yatırım maliyetlerini düşürerek yatırımların hızlanmasını destekleyecektir. ASO olarak uzun süredir değişiklik yapılmasını önerdiğimiz bankalara, bankacılık sektörünün reel sektöre kredilerinin yeniden yapılandırması için yetki ve imkan verecek karşılıklar kararnamesinin bu paketin içinde yer alması da bizi memnun etmiştir."
ASO olarak her zaman mesleki eğitime önem verdiklerini hatırlatan Özdebir, "2017’de 500 bin vatandaşımıza, İŞKUR’un aktif işgücü programlarından yararlandırılacak olmasını da memnuniyetle karşılıyoruz. Artı istihdam sağlayacak işverenlere, ilk yıl yüzde 50, ikinci yıl yüzde 25 destek verilecek olması da işsizlikle mücadeleyi güçlendirecektir" değerlendirmesini yaptı.
Başbakan tarafından kamuda tasarruf yapılacağının açıklanmasına dikkat çeken Özdebir, "Kamuda israf zaman zaman bizim de dikkat çektiğimiz bir noktaydı. Bu konunun doğrudan Başbakan tarafında açıklanmasından memnuniyet duymaktayız. Umarız uygulamalarda olumlu sonuçlarını görürüz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.